İyi günler arkadaşlar. Bir sorum olacaktı.
Canon 550D, 50mm 1.8 lensle video çekib aftere color corection yapıb render ediyorum. ( video for windows -> xvid mpeg4 codecleri ile) video pc-da kalieteli oluyor. amma youtubeye ekleyende, 360-da video kalitesi düşüyor. amma 720-ye verince kalite kalkıyor. Amma youtubede bir çok videolarda kalitenin 360da da iyi olduğunu görüyorum. sorun nedir acaba? renderde ola bilir mi sorun ?
Bitrate...
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
bir az daha açarmısınız? bu benim için çok önemli..
Kullandığınız yazılımdan son video çıktısı alırken sadece boyut olarak 360'I seçmekle kalmayıp kalite ayarlarını da kurcalamanız ve bitrate denen değeri olabildiğince yüksek tutmanız gerekli. Her videonun içeriği farklı olduğu için verilecek değerler eşit olmaz ama 9000-1000 kbps gibi değerler DVD kalitesinde görüntü verirken HD kalitesinde videolar için en az 15000 (ki hatta bence minimum 25000 kbps) gibi değerler gerekli. 360 için ise 4500-5000 gibibir değer optimum sonucu verecektir ama dediğim gibi içerik önemlidir. VBR seçerek max değeri söylediğim rakamlar olarak belirleyin, sonra sonuca bakın. Olmazsa CBR ile devam edersiniz ama dosya boyutu büyüyecektir.
Ek olarak xvid yerine x264 ya da varsa h264 ile mp4 almanız daha verimli olabilir.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
teşekkürler geniş bir cevap için.
After effekt kullanıyorum. Afterde nasıl bitratesine baka bilirim ve ya artıra bilirim ?
Export ederken çıkan kısımda bu ayarlar seçilebilir.