Forum

tatlı rüya kısa fil...
 

tatlı rüya kısa filmi için yardım

8 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,557 Görüntüleme
(@fatihseker)
Gönderi: 107
Başlığı açan
 

arkadaşlar herkese selam. bi kısa film çektim ve neredeyse bitti. yalnız senaryoda bi de kedi olunca bazı sahneleri istediğimiz gibi çekemedik. after effects le bazı değişiklikleri yapmamız lazım. ben after effects yükledim lakin beceremedim 🙂 aslında çok zor değil belki ama bilen bir arkadaş yardımcı olursa beni büyük dertten kurtaracak.
değişiklikler şöyle

" onclick="window.open(this.href);return false; , " onclick="window.open(this.href);return false; ve " onclick="window.open(this.href);return false; deki videolarda kediyi çekebildiğimiz kadar sağa çekeceğiz.
" onclick="window.open(this.href);return false; videonun sağ tarafı ile " onclick="window.open(this.href);return false; sol tarafı birleştirilecek. yani kedi ile çocuk birbirine geliyormuş gibi yapacağız.
kabaca böyle. belki kafa kafaya verip başka bir şeyler de yapabiliriz.

 
Gönderildi : 24/07/2011 2:19 am
 s_s
(@s_s)
Gönderi: 19
 

Yolun boş olduğu aynı açıdan ve aynı ışıkta çekilmiş görüntü varsa, after da mask yöntemiyle veya premiere pro da 'point garbage matte' efekti vardı onla yapabilirsin, yani basitçe bildiğim bunlar başka şekli de olabilir.

 
Gönderildi : 25/07/2011 6:32 pm
(@fatihseker)
Gönderi: 107
Başlığı açan
 

teşekkürler. ben biraz daha uğraşayım lakin sıfırdan başlamak biraz zor geldi. ben iyi bilen arkadaşlardan yardımcı olan biri çıkar diye umut ettim. bakalım olmadı ben kasacağım.

 
Gönderildi : 26/07/2011 3:07 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Yardımcı olmaktan kasıt nasıl yapılacağını anlatmaksa burada mümkün değil. Gerekli programların kullanımasını ve bazı uygulamarın nasıl yapılacağını biliyor olmanız lazım. O zaman "kediyi maskele ve maskeyi ayrı katmanda sağa yerleşir" dersek takip edebilirsiniz. Yok birisi "ben sizin için yapayım" diyecekse de youtube'daki 480p görüntülerle bu işi yapması mümkün gözükmüyor ve zamanı olan birisi yardımcı olabilir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 26/07/2011 3:18 am
(@fatihseker)
Gönderi: 107
Başlığı açan
 

selam. ben zaten youtube daki görüntüleri açıklayıcı olsun diye koydum. soruyor çünkü yardım etmek isteyenler. görüntü olmayınca da haliyle anlaşılmıyor. filmde de sahneler o uzunlukta. boyutu düşürmek için mpeg e çevirip koydum haliyle. ben after effects i yükledim, eğitim videoları izleyip bir şeyler yapmaya çalıştım fakat pek başarılı olamadım. edius u da pek bilmiyordum fakat onu keşfedip bir şeyler yapmak daha basitti, kurgusunu kendim yaptım ve bitti. lakin after effects biraz daha profesyonel gibime geldi. vakti olup da yardım etmek isteyen arkadaş varsa çok iyi olur. yoksa da ben kendim cebelleşip bir şekilde yapacağım.

 
Gönderildi : 26/07/2011 5:09 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Dediklerinden de videodan da pek bir şey anlaşılmıyor. Bu sahnede ne olacak, kediyle çocuk iç içe mi girecek? Kedi çocuğa gidecek, çocuk kediye gelecek de ne olacak? Bu sahne kaç saniye? Elindeki ham görüntüleri uzun uzun koy ki ne demek istediğini anlayalım. Videoyu anlamadan video bitiyor.

Peki bir görüntüde var olan bir görüntüde olmayan amcayı ne yapacağız? Çocuk kaldırımda, kediyle nasıl aynı hizaya gelecekler?

Bence yeniden çekilmesi gereken bir sahne gibi duruyor.

Tonla soru.

Görüntüden ziyade fotoğrafla anlatsan daha iyi bile olabilir.

 
Gönderildi : 26/07/2011 7:58 am
(@fatihseker)
Gönderi: 107
Başlığı açan
 

öncelikle yorumun için çok sağol. amca konusunda haklısın. koli var bir de mesela bi sahnede. bi sahnede yok. dediğin gibi bütün sahneyi baştan çekebilsem keşke. daha doğrusu baştan çekmek sorunu halletmeye yetse keşke.bu sahneyi çekerken kamerayı koyup bütün gece arkadaşımı yerde beklettim. etraftan bir kedi bulduk. mama aldık. mamayı yola sürdük. kedi takip etsin diye. ama kedi bu sonuçta evcil bi hayvan değil. insan gibi rol yapmıyor. hatta hiç yapmıyor. anca bu görüntüleri elde edebildik. yani bunlar zaten ham videonun işimize yarar kısımları.
sahnelerin uzunluğu orijinal filmde de bu kadar. aralara çocuğun gördüğü bir rüya sahnesi giriyor. rüya ve gerçek iç içe geçmiş şekilde, birinden diğerine geçiş var devamlı . yani bu görüntüler anlık zaten.
iki videonun birleşmesi derken şunu kast etmiştim.kedi ve çocuk iç içe geçmeyecekler. sadece birbirlerine doğru geliyormuş gibi görünecekler. yani bir videoda çocuk gidiyor kediye. bir videoda da kedi çocuğa gidiyor. çocuğun kediye gittiği videoda çocuğun olduğu kaldırımdan sol kısmı kestik diyelim.kedinin cocuğa gittiği videodan da kaldırımdan sağ kısmı kestik. bu iki kısmı birleştirdik. kedi çocuğa, çocuk da kediye aynı anda yaklaşıyor gibi görünecek.
zaten sonunda bir motorsiklet bunlara çarpıyor senaryo gereği. o yüzden kediyi sağa almaya çalışıyorum.kedi en sağdan gelmiş ve yolun ortasında buluşacaklarmış gibi. ama o sahnede biraz havada kalmaya mahkum görünüyor. çünkü kedi ve çocuk yerde yatarken motorun da yaklaşacağı bir sahne çekemedik. yani kedi yerde hareketsiz yatmıyor. ilaçla falan da kediyi uyutmaya ben razı olmadım açıkçası. sadece çocuk yerde ve motorsiklet uzaklaşıyorken çektik. çocuk rüyadayken çarpma sesiyle oraya geçiş yapmaya çalışacağım. yine de çok açıklayıcı olmadı galiba. neyse. teşekkürler yine de.

 
Gönderildi : 26/07/2011 8:49 am
(@sokokamura)
Gönderi: 30
 

Dostum merhaba ben problemini anladım ve istediklerinin tümünü yapabilirim. kediyi sağa çekerim, istersen video olarak öldürebilirim bile. Yardımcı olmak niyetindeyim bana yaz. . .

Denemekten korkma!

 
Gönderildi : 16/12/2011 5:48 pm
Paylaş: