Forum

Web TV Tecrübesi

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,432 Görüntüleme
(@oldiron)
Gönderi: 6
Başlığı açan
 

Eskiden yıllarca Betacam SP Montaj masası deneyiminden yakın zamanda web tv işine girdim. Nispeten güçlü sayılabilecek ama ati ekran kartı cuda sı olmayan, iyi bir oyun makinası koydular önüme. Dediler Edius kullan. Sektörde en yaygını budur. Tamam dedim. Çözdüm Ediusu. Bir web stream server alanı aldık. Firma mp4 yolla videolarını dedi. Edius 5 te mp4 le yıldızımız bir türlü barışmadı. Montajı yapacak bir arkadaş çalışıyordu firmada. Bana 20 sn lik bir jenerik verdi ki jenerik 1.8 gb lık devasa bir avi dosyasıydı. Bir sorunumuzda kj bar bindirip delemiyorduk yeşil tabanlı avi olarak kaydedip croma key ile yeşili delerek kj bar koymaya kalktığımızda her yer delik deşik oldu. Nihayetinde Edius kullanıcı arkadaşa Premiere geçmesini ısrarla direttim. Bu yaştan sonra yeniden program mı öğretecen bana dedi. Nihayetinde işten ayrıldı. Sazı elime aldım premiere cs6 ile ufak tefek programları montajlayıp logo basıp jenerik koyup atmaya başladım. Ama Stream alanını veren firma ısrarla 640px çalışmamda ısrar ediyordu. Logo paramparça flu bozuk ve görüntü sürekli donuyordu. Firmaya bizim 720px yayında ısrarlı olduğumuzu bildirdik. Bitrate değerini önce 4 e düşürdüm. Dosya boyutundan dolayı 10 gb kotamıza takıldım. Donma sorunu geçmişti. Sonra donmalar tekrar başladı. Bitrate i 1 e kadar düşürdüm. Hem boyut küçüldü hem de kaliteden fazla ödün vermeden donmamayı başardım. Sonra yine donma başladı 1 ay sonra. Handbrake kullan dediler. Her yaptığım montajı Handbrake den geçirmeden atmıyordum. Ama donma problemi geçti. Nedenini sorduğumda handbrake dosyaya bazı kodları ekliyor (artık ne ekliyorsa)... En iyi sonucuda o veriyor dediler.

Özetle Kameram Sony MC2000 malum MTS çekiyor. cs6 mts yi tanımıyor. Bilgisayar da bir de cs5.5 kurulu. Çünkü sadece cs5.5 mts yi tanıyor.
Çekimi yap.
cs 5.5 media encoderi aç. mts leri içine salla.
Youtube HD widescreen preseti ni seç. Bitrate i 5 e düşür.
Çıkan mp4 leri cs6 ile montajla.
Biten master filmi Handbrake den geçir.
Çıkanı ftp ile karşıya yükle.
Servere login ol.
Playlist ayarla.

Oooooof of bu iş bu kadar zor olmamalı yahu. Bir haber çektik geldik diyelim atana kadar akşam oluyor.

 
Gönderildi : 20/03/2015 6:30 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Bizim Panasonic MTSlerini CS6 ile kullanıyoruz?

Allah kolaylık versin ama bu işler genelde böyle oluyor. O kadar çok format ve uygulama var ki.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 21/03/2015 4:02 am
(@halostendap)
Gönderi: 0
 

buradan tecrübeleri okudukça yapılan işin tam bir deli işi olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyorum 😀

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 21/03/2015 4:18 am
(@oldiron)
Gönderi: 6
Başlığı açan
 

Bu yazıyı yazarken amacım. Tecrubelerle edindiğim ince noktaları aktarırıken trajikomik bir dil kullanarak bilgi aktarımı yapmaktı. Ama yazının ortalarına gelmeden yine iş çıkınca hızlı kesmek zorunda kalmıştım. Tecrübelerim bana diyor ki;

- Stream edeceğin bir video varsa, izleyecek kitlenin hızı 8 mbit ise sen ona 10mbit lik görüntü veremezsin takılma ve donma olur
- İnternet bağlantı hızı 5-8, kotayı aşmışsa hızı 3 e düşen izleyiciye 3 mbit de veremezsin takılır
- Bitrate 1-1,5 civarında yap ki her türlü hıza sahip kitle takılma yaşamasın. Bu resim kalitesinden daha önemlidir. Akış takılırsa izleyici webtv ni terkeder.
- Bir projeyi hangi programla editlersen editle coder-decoder aynı matematik kurallarla çalışır. Kalite; aynı parametrelerle, aynı olur. Değişen şey programın sana sunduğu ergonomik kullanım ve araç gereç zenginliğidir.
- Blackmagic Davinci denedim geçen gün. Aynı bit rate de aynı proje aynı kalite. Fakat renk düzeltmesi konusunda tartışmasız çok iyi. Ama gerisi aynı. Premiere kadar rahat değil. Ae ile uyumlu değil vs vs
- h.264 yani mp4 çalışmak web için en iyisidir. 720px 1,5 bitrate çalışırsın 4 dakikalık klip 30-50 mbyte ı geçmez. Müşteri kotası bitirilmez. Yüklemesi rahat olur. Her program tanır.

Sonuç : Avid - Edius - Davinci... Boşverin en geniş desteği olan premiere işte. Direk premiere yönelin. Diğerleri de aynı işi yapar. Evet yapar ama premiere kadar rahat yapmaz. Diğerlerini de kullanın öğrenin cebinizde dursun zarar etmezsiniz. Ama o kadar. Ana işi premiere e verin

 
Gönderildi : 23/03/2015 3:01 pm
Paylaş: