Forum

Video editlerken genellikle Premier tercih edilmesinin sebebi nedir?

5 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,275 Görüntüleme
(@sonyugur)
Gönderi: 47
Başlığı açan
 

Herkese iyi günler, ben premiere kullanıcısıyım, ancak dikkatimi çeken birşey var, görüntüleri zaman paneline dizip, render alma işlemini after effect ile de yapabiliyoruz, üstelik after effect in compozit, intro gibi ekstra özellikleride var. Peki sizce niçin çoğu kişi premier ile videolarını birleştiriyor. Yani after effect ile aynı işlemleri yapıp bunları yaparkende elimizi after e alıştırsak ve composite, intro gibi özellikleride öğrenmemize daha faydalı olmaz mı ? Şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 13/12/2018 7:45 pm
(@karatasa)
Gönderi: 2457
 

Merhaba,

Temelde bahsettiğiniz iki program farklı amaçlar için yapılmıştır. After Effects ile Adobe Premiere'in bir videoyu ele alışı aynı değildir. Bu sebeple, programların çalışma hızı video kurgusu yaparken aynı olmayacaktır.

Sorunuzun temelinde 'elimizi after'a alıştırsak' yattığının farkındayım. Bu tabii ki mümkün, öğrenmenin net bir tanımı olduğuna inanmıyorum. Bu şekilde çalışarak da öğrenebilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/12/2018 4:37 pm
(@sade-vatandas)
Gönderi: 83
 

Masaüstü tasarımcılarının "kutsalı" kabul edilen Indesign'da yapılan pek çok şey Word'de de yapabiliyor. Ama hiç bir profesyonel Indesign dururken Word'le bir formalık bir dergi bile tasarlamaz. Zira olay sadece yapmak değil aynı zamanda iş süreçlerini verimli yürütmek.

Sizin sorunuzun cevabı ise sorunun içinde gizli zaten. After Effect de Premier de Adobe firmasının programları. İkisi de aynı amaç ve beklentiyi karşılasaydı Adobe pazarda aynı işi yapan iki ayrı program tutmazdı. Açıkcası sorun programların değil bizim sorunumuz. Şayet AE ile Premier'de de aynı işi yapıyorsak bu sadece her ikisini de çok sınırlı kullandığımızı gösterir.

O sebeple Adobe istikrarlı bir şekilde yıllardır geliştirdiği programlarından AE'yi "endüstriyel standartlarda grafik ve efekt tasarımcısı" diyerek tanıtırken Premier'i "Film ve video düzenleyisi" olarak tanımlıyor.

Ama tabi sonuçta elma da meyve armut da :)))

 
Gönderildi : 29/12/2018 2:39 am
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

After'da her video bir satır işgal ettiği için ve ses bandını tutarlı okuyamadığı için temelde tercih ediliyor.

 
Gönderildi : 29/12/2018 3:26 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

ancak dikkatimi çeken birşey var, görüntüleri zaman paneline dizip, render alma işlemini after effect ile de yapabiliyoruz

Böyle demişsin.

Fakat kurgu bundan ibaret değil ki. Bu kurguda koskoca alfabenin A'sı ancak olabilir. Bu söylediğin için premiere'e de gerek yok. Telefondaki uygulamalar da bunu yapıyor.

Tam tersi bir şekilde, premiere'de de maskeleme özelliği var, neden After Effects yerine Premiere kullanmıyoruz sorusunu da sorabilirsin.

Uzun uzadıya kurgu için uzmanlaşmış bir program ile efekt için uzmanlaşmış bir programın farklarını anlatmayalım. Premiere kurgu için, After görsel efekt için.

İkisinin birbirine geçtiği yerlerde Premiere sekansını After Effects'te açarsın, After'da yaptığın değişiklik Premiere'de çıkar. Yani After Effects, Premiere'in içinde çalışabilen bir alt program işlevi de görebiliyor.

 
Gönderildi : 29/12/2018 2:56 pm
Paylaş: