Forum

sony hvr hd 1000 baştan sona deinterlaced sorunu

9 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,197 Görüntüleme
(@track35)
Gönderi: 30
Başlığı açan

arkadaşlar selam. benim elimde sony hvr hd 1000 makina var. bununla çekilmiş görüntüleri esycapture car5t ile ulead ile usbden pcye avi olarak aktardım. görüntüde çizgiler olduğunu farkettim. ekte bir resim koydum ordan bakabilirsiniz. makina enufak şeylere bile çizgilenme vermiş. şuan elimde ulead ve premiere cs3 var. hangisi ile bu sorunu düzeltebilirim.

not: daha önce 13-94 kart ile capture ediyordum. çizgilenme olmuyordu. ne olduysa usbden easycapture cart ile ajktardıktan sobnra oldu. makinemin menülerine bakıyorum ama bi türlü deinterleaced diye bişey bulamıyorum.

bu rondan nasıl kurtulacağım? sorun easycapture karttından kaynaklanıyor olabilir mi? yada kameradan mı oluyor?? lütfen yardım edin.

Gönderildi : 18/05/2010 2:27 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 0

Bu şekilde analog capture yapmış oluorsunuz. Neden firware den almaya devam etmediniz?

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 18/05/2010 3:29 pm
(@track35)
Başlığı açan

şu an için bu firmware yeri bozuk captureyi yarıda kesiyor. yani sevise gidecek ama 15 günden önce gelmeyecek. onun için elimizde olan easy cap isimli usbden capture yapan bir alet var normalde bunu güvenlik kamerası için kullanıyorduk mecbur kaldık denedik. normalde kartın üzerinde dv kamera kayıt yazıyor bizden onun için kullandık.

sizce sorun kartta mıdır?

Gönderildi : 18/05/2010 5:08 pm
(@enjeksiyon)

Sorun bu kullandığınız alette. Ama bir yerden bakarsanız onun da suçu yok çünkü en fazla 720*540 alır. Eğer problem sadece interlace ise şöyle yapacaksınız. Ben de aynı sistemi kullanıyorum. Şu an önümde değil ulead capture falan ama, capture settings ten ayarları yapabiliyorsunuz. Progresive olarak ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz kare sayısına da çekebiliyorsunuz. 24-25-30-50-60. Fakat uleadın bir takım acayip dialogları var. İyice kurcalamanızı ve denemeler yapmanızı öneririm. Eğer olmazsa akşam sizin için adım adım ayarları anlatırım...

Bu arada sanırım bu aletle gelen cd deki ulead yazılımını kullanıyorsunuz. Muhakkak onda da vardır progresive ayarı ama eğer sürekli bu şekilde capture edecekseniz. Ulead 8.0 ı kullanırsanız daha sağlıklı ve geniş ayarlı capture yaparsınız...

Gönderildi : 18/05/2010 6:05 pm
 Hepa
(@hepa)

Firewire kart 20 lira birşey neden yenisini almıyorsunuz ki?!

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 18/05/2010 8:22 pm
(@track35)
Başlığı açan

üstatlarım sanırım yanlış anlaşılma oldu. şimdi avuç içi kamera ile kayıtları pcye aktarıyoruz ki kameranın kafa ömrü uzun olsun diye. işte o avuç içi kameranın girişi neden oldu bilmiyorum ama bişekilde genişlemiş ve temassızlık yapıyor.
yani soun kartta değil avuçiçi kameramızın 13-94 kart bağlama yerinde.

önceden zaten 13-94 ile gül gibi geçinirken aruıza vermesi elimizdeki işleri sıkıntıya soktu. servise gitse en az 2 haftada gelecek adım gibi biliyorum. zaten servise göndermek istediğim kişide bana öyle dedi. bu girişi başka bir parça ile değiştireceğiz ve geriye getireceğiz buda en az 15 günde olur dedi.

olayımız bundan ibarettir.

aslında işimiz sıkışık değil. tüm işlerinin 2 ay süresi var. versek servise halletsin bekleyelim isterim. ama ben bu kartın dv kaydı yaptığını sanıyordum. ben biryerde hatamı yaptım diye buraya sordum. yoksa benim 13-94 kartta sorunum yok. sorun kameramın girişinin bozuk oluşunda. ve elimizdeki aletin böyle bişeye yarayacağınız tahmin etmiştik. yarasaydı iyi olurdu tabi o ayrı mesele 🙂

Gönderildi : 18/05/2010 8:31 pm
(@track35)
Başlığı açan

enjeksiyon hocam capture yaparken önlem lmakla premiere atıp deinterleaced [sonradan] bir farkı olur mu? bende premiere cs3te var. ama illa o cddeki yazılımı kurcala ordan yap dersen kurcalarım.

ayrıca verilen bilgiler için sağolun buarada.

Gönderildi : 18/05/2010 8:34 pm
(@enjeksiyon)

Sonradan deinterlaced yapma konusunda bilgim yok. Ama en başta doğru almak herzaman için daha sağlıklıdır.

Gönderildi : 19/05/2010 2:54 am
(@track35)
Başlığı açan

tamamdır teşekkür ediyorum. ben ilk etaptaki ayarı bulmaya çalışayım. en azından kamera tamirden gelene kadar bununla yaşamak zorundayım.

Gönderildi : 19/05/2010 10:41 am
Paylaş: