Forum

premiere ve canon 550d

12 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
4,988 Görüntüleme
(@zepra)
Gönderi: 0
Başlığı açan

canon 550d ile çektiğim görüntüleri yeni kurduğum premiere cs3'e attım (windows 7, ram 3gb). deneme amaçlı 60 ayrı çekimden 5dk civarı bir şey montajladım. takılma yavaşlama vs olmadan işimi görebiliyordum. yalnız arada şu hata geliyordu:

Premiere Pro has encountered an error.
[....SrcPPixHandleUtilities.cpp-114]

ok'e basıp devam ediyorum. ayrıca montaj sırasında 2-3 defa da tümden kapandı premiere.

yalnız asıl sorunu export sırasında yaşıyorum. bu 5 dklık filmi export edemedim bir türlü. bütün formatları, değişik ayarları denedim. orijinal görüntüler 720p@50fps, proje 720p@25fps ve yine 720p boyutunda çıktı almaya çalışıyorum. yarısında kalıyor export. elimde bir sürü değişik formatlarda 2-3 dakikalık çıktı oluştu. belirli bir noktada da takılmıyor.

neden olabilir? canon görüntülerini doğrudan kullandığım için mi oluyor?

- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.

Gönderildi : 06/04/2010 6:50 pm
 Düd
(@dud)

CS 4 ile dene derim ben, CS3 tam olarak HD uyumlu değil, Canon'un kullandığı kodek de biraz gününü ilerisinde bir kodek, bundan kaynaklanıyor mu bilemem ama yine de Cs 4 kullanmakta fayda var, hatta 1 2 hafta daha bekleyip direkt 5 de kurabilirsin.

Takılma ve yavaşlama olmadan işini görebilmen ise bana biraz uçuk geldi. Bayağı kallavi bir kodek değişimi olmuş olması gerekli öyle bir şey için.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 06/04/2010 7:03 pm
(@jupiter)

CS3ün güncellemeleri yüklü mü hocam.Dört adet güncelleme paketi var.Sırasıyla 3.0.1 - 3.1.0 - 3.1.1 - 3.2.0 paketleri yükleyip güncelleyince HDV montajında özellikle export alırkenki bazı sorunlar düzelmişti bende.

Gönderildi : 06/04/2010 8:49 pm
(@zepra)
Başlığı açan

teşekkürler öneriler için. ama güncellemeler de işe yaramadı. gerçi tam kuramadım malum nedenlerden dolayı. cs4 bulabilirsem onu deneyeceğim artık.

- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.

Gönderildi : 08/04/2010 2:54 am
(@anonymous)

.....

Gönderildi : 10/04/2010 3:44 pm
(@ozgucyigit)
Gönderi: 14

Deneme yanılma yoluyla canon eos mov formatı için bir iş akışı oluşturdum. Her telden seviyeye hitap etsin diye de bayağı bir alttan aldım : )

Çok doğru ve pro. bir yol olmayabilir ama işe yarıyor…
Ben i7 işlemcili 4gb bir dizüstü bilgisayarda bol efektli 2 dakikalık bir videoyu hiç takılmadan rendersiz izleyebildim.

Preview File Format: I-Frame Only MPEG kısmında belki cs4′ünüzü update etmeniz gerekebilir.

Lakin CS5′de bu sorunların hiçbiri olmayacak (diye tahmin etmekteyim)

iş akışı için, buyurun

http://my.opera.com/ozgucyigit/blog/adobe-cs4-ile-canon-hd-slr-kameralarda-is-akisi " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 20/04/2010 3:35 am
(@enjeksiyon)

Mpeg'e çevirdikten sonra tabii ki ov yea baby :D. Orasını biz de biliyoruz. 🙂 Mühim olan çevirmeden yapabilmesi...Çevirince render misali kalitede bozukluklar oluyor...Gene de sağolsaın kolay gelsin

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 20/04/2010 6:06 am
(@ozgucyigit)

Çevirmeden native mov dosyasını kurgulayabilmen için cs5'i beklemek gerekli. bak onda çözüm daha basit.
Bu arada render yapınca kalite kaybı olmaz. Bu yolla kalite kaybını gözünle görebiliyorsan, asıl sana ov ye : ) )

Gönderildi : 20/04/2010 2:00 pm
(@payitaht)

iş akışı için, buyurun

http://my.opera.com/ozgucyigit/blog/adobe-cs4-ile-canon-hd-slr-kameralarda-is-akisi " onclick="window.open(this.href);return false;

İş akışı benim de hoşuma gitmedi. Bildiğin HDV ye çeviriyorsun görüntüyü. Pek anlamı kalmıyor akışın.

Gönderildi : 20/04/2010 5:58 pm
(@ozgucyigit)

Montajı rahatça bitirir replace yaparsın görüntülerini.
Cineform illa ki en iyi yol ama 129 dolar hem o kadar denemiş yazmışım kırmayın hevesimi : ) )
yazıktır çocuğa

Bu arada Canon HV30 varken HDV formatı baştacımızdı unutmayın

Şaka 1 yana
CS5'le zaten bitecek tasalar.

Gönderildi : 20/04/2010 8:48 pm
(@umutkaradag)

convert etmek banada mantıklı gelmedi ama yinede teşekkürler

kamera kiralama
tanıtım filmi
kiralık kamera

Gönderildi : 03/08/2010 2:25 am
(@kingpin)

Bu arada render yapınca kalite kaybı olmaz. Bu yolla kalite kaybını gözünle görebiliyorsan, asıl sana ov ye : ) )

hangi formatta hangi bitrate le kayıt yaparsan yap video için eğer lossless dev dev dev boyutlarda çıktı almamışsan illaki bi ayrıntı kaybı veya yeni ayrıntılar ortaya çıkar 😛

why so serious?

Gönderildi : 03/08/2010 1:33 pm
Paylaş: