Forum

Premiere Pro CC 2015 Ses Kayması (Out of sync) Problemi

8 Gönderi
6 Üyeler
0 Reactions
3,773 Görüntüleme
(@sanerdk)
Gönderi: 4
Başlığı açan

Merhabalar, Adobe Premiere CC ile düzenlediğim videolarda belli bir noktadan sonra ses kayması oluyor. Yeni sürümü kurmadan önce CC 2014 Windows 7 ile sorunsuz kurgular yapıyordum. Şimdi Windows 10 ile birlikte yeni sürüme geçtiğimde böyle bir sorun oluştu. Sorunun sebebi Variable FPS ten kaynaklanıyor. Handbrake ile dönüştürmek uzun sürüyor, Dosya uzantısını MOV yapmak ilede pek bir yere varamadım.

Aynı sorunu yaşayıpta çözebilen veya konu hakkında fikri olan birisi varsa yorumlarınızı bekliyorum. Yabancı kaynaklar kendini tekrarlıyor maalesef.

Anca işi düşünce yazan üye.

Gönderildi : 02/11/2016 2:47 am
(@fulgura)
Gönderi: 0

Ya fps değeriniz yanlıştır ya da ses örnekleme değeriniz. Giren video ile çıkan videonun fps değerlerini kontrol edin. Ses de 48000 girip aynen çıkmalı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 02/11/2016 3:20 am
(@sanerdk)
Gönderi: 4
Başlığı açan

FPS değerini ve ses değerini otomatik alıyor zaten sekansı oluştururken, yanlış olamaz gibi 🙂 Ayrıca Premiere'in 2017 sürümünü yükledim hala aynı sorun devam ediyor, Windows 10'dan şüpheleniyorum artık.

Tavsiyelere açığım 🙂

Anca işi düşünce yazan üye.

Gönderildi : 09/11/2016 5:37 am
(@anonymous)

sekansı açtığınızda sekansın değerleriyle attığınız içeriğin değerleri farklı olabilir orada keep diyorsanız change diyebilirsiniz. fulguranın bahsettiği giren ve çıkan değerler. 25 fps'de alıp 24 fpsde çıktı alıyorsanız sıkıntı olabilir.

Gönderildi : 09/11/2016 1:04 pm
(@alex51)
Gönderi: 2

Aynı sıkıntıyı google da ararken buraya denk geldim. Fakat sorunu hala çözebilen çıkmamış doğrusu. Bende Adobe CC 2015 yüklüydü sorun yoktu. Fakat CC 2017 şu anki en son güncellemeli halini kurdum arayüz v.s değişiklikler olduğu belli. Programlar açılırken kendini hissettiriyor. Lakin 30 dakikalık .mov videomu çağırdığımda yada önceki 2015 ile çalıştığım projemi açtığımda süreleri tüm videoların kısalıyor. Mesela 30 dakikalık video 18 dakika v.s düşüyor. İnternette araştırdım. Videonun FPS değeri ile alakalı olduğunu tespit ettim. Ses ile ilgili bir sıkıntı yok. Üstte arkadaşın da bahsettiği gibi HANDBRAKE ile değişken olmayan sabit "CONSTANT" işaretleyerek tekrar convertledim. Premiere attığımda süresi ne ise aynı şekilde geldi ve sorun çözüldü. Fakat hala anlamış değilim önceki sürümde böyle bir hata yokken son sürümde bu hata kafamı karıştırdı. Evet önceki sürümde video fps değeri VERiABLE olmasına rağmen sorunsuz AE ve PP açıyorken 2017 sürümünde böyle saçmalıklar başladı maalesef. Windows 10 ile de alakası yok onuda belirteyim. Mesela ben win 8.1 64bit kullanıyorum.
Umarım sorunu videoları tekrar convertlemeden çözebileceğimiz bir yöntem çıkar.

Gönderildi : 28/03/2017 5:49 pm
(@hanna)
Gönderi: 13

Yazılımsal bir hata ise belki de bir sonraki ara güncellemede düzeltmiş olabilirler.
Bahsettiğiniz 2017'nin ilk versiyonu ise daha sonraki ara versiyonlarda epey bir sürü sorunun çözüldüğünü okumuştum.
2017 versiyonunun en son güncellemesi eğer yanılmıyorsam:
2017.0.2 (47) Build V.11.0 olmalı

Gönderildi : 28/03/2017 7:29 pm
(@alex51)
Gönderi: 2

Yazılımsal olsaydı 2015 ten sonraki tüm sürümlerde bu sıkıntı olmazdı. Dediğiniz gibi sonraki güncellemelerde bir şekilde çözülürdü. Maalesef 2015 sürümünden sonra 2015.3 ve diğer üst sürümleri de denedim. Hepsinde aynı sıkıntı devam ediyor. Adobe'nin kendi forum sayfasında bile ilginç bir şekilde HANDBRAKE ile FPS yi Constant seçerek tekrar convertleyin diyor. Bu sorunu çözmek yerine kolaya kaçmak değil de nedir? İnanılır gibi değil. Google da arattığınızda bu sorunla karşılaşan binlerce kişi var gerçekten. Bende sizin gibi bu son sürümde belki düzeltirler deyip indirdim ve yükledim ama yine hayal kırıklığı...

Bu arada son sürüm bu ( Adobe Premiere Professional CC 2017 v11.0.2.47)

Gönderildi : 29/03/2017 4:53 pm
(@tarikalpat)

Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum. Ayarların altını üstüne getirdim hala çözüm bulamadım. Sürüm ile alakası yok sanırım.

Gönderildi : 04/07/2017 10:32 pm
Paylaş: