Forum

Izotope rx 8, ERA Noise Remover 5 eklentileri

7 Yazılar
2 Üyeler
4 Likes
1,526 Görüntüleme
(@aysegul)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Geriye dönüp tekrar kayıt imkanı olmayan durumlarda premiere'in (Bendeki V.14) ses temizlemesi gittikçe iyileşmeye başladı desem de yine de tatmin olamadığım durumlar var.
Alternatif olarak
1) Era 4 ten daha kapsamlı bir program ama hataları ne yazık ki temizlenmemiş olan Era Noise Remover'in 5. versiyonunun arayüzünü ve kullanımını çok beğenmeme rağmen, premiere'de render sırasında çökme yaşadığım için güncellemesini bekleyeceğim.
2) Endüstride çok bilinen izotope rx 8 ise premiere eklentisi olarak daha az özellikli, tek başına çalışabilen programı is çok daha kapsamlı.

Şimdilik izotope rx 8 in premiere eklentisini  ve premiere in kendi içindeki ses fonksiyonlarını deneme yanılma yoluyla kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum şimdilik

Ya siz hangilerinden ne kadar memnunsunuz?

 
Gönderildi : 17/12/2020 9:04 am
(@spidervis)
Gönderiler: 1242
Admin
 

Ben RX 7 kullanıyorum. Son derece memnunum. 8 denemedim, gerek duymadım. Halen windows 7 kullandığım için böyle oldu. Elimdeki işler bittikten sonra bahar gibi Windows 10'a geçip, bilumum yazılımların güncel sürümlerine bakmayı planladım, bakalım.

Ben de DAW programım içinde eklenti olarak kullanabiliyorum fakat çoğunlukla işimi dışarda halledip, sonra DAW'a dönüyorum. Böylece işlemciyi de çok yormamış oluyorum.

 
Gönderildi : 17/12/2020 1:07 pm
aysegul reacted
(@aysegul)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

@spidervis:
Teşekkür ederim.
Galiba birkaç DAW programı var. Siz hangisini kullanıyorsunuz?,
premiere içinde eklenti olarak kullanmamanın işlemciyi yormanın dışında avantajları dezavantajları neler olabilir?

Aklıma ilk gelen dezavantaj, tembellikten kaynaklı: Minik minik ses dosyalarını export yapıp düzeltip tekrar premiere import yapmak biraz fazla uğraştırmıyor mu?

(ses değil de görüntüyü davinci içinde çok daha kısa sürede stabilize amaçlı bir denemem olmuştu. Ses dosyası değildi yani.
çeşitli program ve eklentilerle  stabilizer denemelerim konusunda da ayrı bir başlık açacağım aslında.
Premiere kullanım bilgim on üzerinden 6 ise davinci de bu 1 gibi olduğunu da belirtmem lazım bu arada)

 

 
Gönderildi : 18/12/2020 5:03 pm
(@spidervis)
Gönderiler: 1242
Admin
 

DAW programları onlarca var ama endüstride kullanılanları sıralasak 5-6 tane sayarız. Cubase, Logic, Pro Tools ve Studio One en meşhurları. Ben Studio One kullanıyorum, alternatif olarak da Reaper bulunduruyorum bazı testler vb. için. 

RX'i plugin olarak kullanınca tüm eklentilerini kullanamıyorsunuz. Mesela De-ess var ancak De-hum, De-wind gibi diğerleri yok. Onlar sadece standalone versiyonda. En büyük avantaj bu. Bende Premiere yok fakat orada durumun farklı olduğunu sanmıyorum. Yanılıyorsam düzeltin.

Minik minik ses dosyalarını tek tek export almıyorum tabii, tüm kanalı birlikte çıkarıyor, sonra RX içinde tüm sesin üstünden geçiyorum. Zaten filmi izlerken ses notlarını da aldığım için, görüntü olmadan da ne yapacağımı biliyorum. Eksik not almışsam veya sonradan başka bir şey yapmam gerekiyorsa da DAW içindeki projeyi kapatıp, RX'i açıp, tek bir düzenleme yapıp dosyayı üzerine kaydediyorum ve projeyi yeniden açınca düzenlenmiş haliyle açılıyor. Benim için bu çok fazla zaman almıyor. Tüm işlemler kabaca 1 dakika veya daha kısa bile olabilir. Premiere için bu işlem farklı olabilir ama ses dosyasını aynı isimle kaydederseniz bence hızlı biçimde açması lazım. Yeniden import'a gerek kalmamalı.

DaVinci'yi ben de hakkıyla deneyemedim henüz. Benim için pek gerekli olmadığından, biraz da karışık görününce vakit harcamak istemedim. Yine de ilerde planlarım arasında var.

 
Gönderildi : 18/12/2020 9:51 pm
aysegul reacted
(@aysegul)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
Gönderen: @spidervis

1) RX'i plugin olarak kullanınca tüm eklentilerini kullanamıyorsunuz.  Onlar sadece standalone versiyonda.

2) Minik minik ses dosyalarını tek tek export almıyorum tabii, tüm kanalı birlikte çıkarıyor, sonra RX içinde tüm sesin üstünden geçiyorum... sonradan başka bir şey yapmam gerekiyorsa da DAW içindeki projeyi kapatıp, RX'i açıp, tek bir düzenleme yapıp dosyayı üzerine kaydediyorum ve projeyi yeniden açınca düzenlenmiş haliyle açılıyor.

1) Evet Premiere de de ne yazık ki tüm eklentiler kullanılamıyor. Standalone da hepsi var

2) Sadece RX 8 plugin ve de standalone ile   DAW sız hızlıca halletmek bağlamında eksik olan veya mümkün olmayan ne olabilir? -Hiç DAW deneyimi olmayan birisine önerinizi rica etsem ?
Ben  RX Connect işini çalıştıramamıştım. DAW a gerek olmasından dolayı mıydı acaba?

 
Gönderildi : 19/12/2020 9:17 am
(@spidervis)
Gönderiler: 1242
Admin
 

Şimdi baktım, https://support.izotope.com/hc/en-us/articles/360033773754-How-to-use-RX-as-an-audio-editor-with-Adobe-Premiere-Pro

Yukarıdaki sayfadan öğrendiğim, evet Premiere ile RX Connect çalışmıyor. Anlattıkları yol, benim bahsettiğim gibi işi proje dışında halledip, aynı dosyanın üzerine yazarak kaydetmek. Fakat Audition ile RX Connect mümkün diye yazmışlar. Eğer audition içinde de bunu kullanamamışsanız, Plug-in Manager kısmından taratmanız gerekli. VST3 plugin olarak bulup ekleyecektir program. DAW ihtiyacınız yok.

Benim önerim, tüm ses dosyalarını timeline'da dizip, kurguyu kabaca oluşturduktan sonra ses kanallarını ayrıca çıktı alın. En fazla 3 kanal falan olur tahminen. Sonra bunları RX içinde açıp, görüntüye bakmadan temizliği yapın. Spectral De-noise, De-click ve Gain benim en çok kullandıklarım. Yalnız, görüntüye bakmadan bunu yapacağınız için dikkatli olun. Ben filmi bir kere izledikten sonra böyle bir temizliğe girişiyorum ama emin olmadığım kısımları es geçiyorum. Mesela filmde bir sahnede öğrenci vardır, masanın üstüne kalemini vuruyordur fakat siz de-click ile bu sesleri silersiniz. Dip ses de benzer şekilde; belki karakterler bir depodadır ve arka planda gürültülü bir klima sesi gerekiyordur. Yani ne yaptığınızı bilerek ses dosyası üstünde ilerlemelisiniz. O yüzden ben not almanızı öneririm eğer çok kısa bir film değilse. Sonra kurgu esnasında yeni bir şey farkedince Connect ile veya program dışına çıkıp standalone üzerinden düzenlemeleri tek tek yapabilirsiniz. Tüm ses kanalının tek dosya olmasının avantajı da, Ambience Match ve EQ Match gibi pluginleri uygun biçimde kullanabilmek. İlerde bir değişiklik olduğunda, eski kısa kayıtlardan yama yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 19/12/2020 10:58 am
aysegul reacted
(@aysegul)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
Gönderen: @spidervis

 1) Eğer audition içinde de bunu kullanamamışsanız, ...

2) Benim önerim, tüm ses dosyalarını timeline'da dizip, kurguyu kabaca oluşturduktan sonra ses kanallarını ayrıca çıktı alın. En fazla 3 kanal falan olur tahminen.

3) Sonra bunları RX içinde açıp, görüntüye bakmadan temizliği yapın. Spectral De-noise, De-click ve Gain benim en çok kullandıklarım.

4) ben not almanızı öneririm

5) Tüm ses kanalının tek dosya olmasının avantajı da, Ambience Match ve EQ Match gibi pluginleri uygun biçimde kullanabilmek. İlerde bir değişiklik olduğunda, eski kısa kayıtlardan yama yapabilirsiniz.

Verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Bu tip bahsettiğiniz noktalar konusundaki bilgilere  siz bahsedene kadar  erişememiştim.
Onlara çok dikkat etmem gerekli bundan sonra

1) Audition ı eskiden yüklemiştim. Bir de onu mu öğreneyim diye tembellik edip silmiştim.
2) Tüm ses dosyalarını timeline dan çıktıyla almak çok zaman kazandıracak.
evet  dialog, müzik, ortam veya diğer ses ler olmak üzere 3 kanalım var zaten
3) Ben de bunlara ek olarak rüzgar sesi giderme artı ortam sesinden dialog u ayırma özelliklerini kullanacağım.
ortam sesinden dialog u ayırma sadece standalone da var ve de henüz denemedim
4) Not almak çok iyi fikir
5) Ambience Match ve diğer match ler için  hiç aklıma gelemeyecek önemli avantaj

Izotope tan haftasonu diye belki de şu ana kadar bana bir açıklama gelmedi, hani premiere 'in ve de rx 8 in farklı veya gelecek versiyonlarında direk rx connect bağlantısıyla çalışıp çalışamıyacağı soruma karşılık.
Onun içinde de biraz bekledim aslında

RX 8 konusunda  2 de video eğitimine rastladım ilgilenenler açısından bu arada:
- iZotope RX 8 101 RX 8 - The Video Manual
- iZotope RX 8 Explained
bir tanesini daha çok beğenmiştim ama hangisiydi şu an için emin değilim

Bu konu başlığı da  sayenizde iyi bir kaynak oldu hem bana hem de rastlayanlara.
Ayrıca 
daw - premiere - rx 8 olarak
Google aramalarında da  
filmfabrikası olarak ilk sırada çıktı zaten:

 
Gönderildi : 22/12/2020 9:32 am
spidervis reacted
Paylaş: