Forum

Premiere cc 2017 CUDA GPU SORUNU

4 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
2,769 Görüntüleme
(@akistanbul)
Gönderi: 31
Başlığı açan

1) 2015.3 versiyonunda çalışıyor ama cc 2017 versiyonunda

Yeni proje açılırken "Video rendering and Playback", Renderer açılır menusunde software ve GPU CUDA bölümleri olması gerekirken hiç bir şekilde açılmıyor. ve tercih yapılamıyor. Halbuki aynı bilgisayarın içinde 2015.3 versiyonunda çalışır durumda.

Ayrıca cc 2017 klasörünün içinde cuda_supported_cards.txt dosyasında da nvidia ekran kartı tanımlı.

Sorun ne olabilir, bilgisi olan var mı?

2) Bir de bazı video tutoriallerde GPU yanında Opencl diye bir render tercihi de var. Bu konuda bvilgisi olan varsa bu opencl de nasıl eklenebiliyor anlatırsa sevinirim. Zira CUDA dan daha hızlı render alıyor.

Konuyla ilgili arkadaşların verecekler cevaplara şimdiden teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

Gönderildi : 09/02/2017 12:02 am
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin

2) OpenGL ile CUDA birbirinin rakibi olan iki farklı GPU api'si. Cuda'yı Nvidia yaptı ve sadece kendi kartlarında kullanılabiliyor. OpenGl ise bu işin bağımsız ve açık kaynak kodlu hali. Dolayısıyla tüm ekran kartlarında kullanılabiliyor. Emin değilim ama GL, graphics library manasında olsa gerek. Nvidia ekran kartlarında OpenGL kullanabilmek için ona göre sürücüleri yüklemek gerekli diye tahmin ediyorum. Şimdi bakınca şu sayfayı buldum. Developer sayfası. Yani mevcut driver'lar sadece geliştiriciler için. Tüketici versiyonu yok. En basitinden, opengl kullanmak için ati çipli bir ekran kartı almak gerekli.

Gönderildi : 09/02/2017 1:59 am
(@akistanbul)
Başlığı açan

Teşekkür ederim, bende Nvidia GeForce GT 540M ve bağlantılı çalıştığı intel HD 3000 Grafik kartı var. Ancak nasıl kurulabileceği konusunda bir bilgi edinemedim. Çalıştır kur şeklinde Setupı olan bir program gibi görünmüyor sanırım.

Gönderildi : 09/02/2017 4:29 pm
(@akistanbul)
Başlığı açan

Nvidia Ekran kartıyla ilgili Son durum şudur:

1) benim ekran kartım GeForge GT 540M (intel HD Grafik Kartı ile entegre ve bu driverle hiçbir sorunu olmadığı tespit edildi) Nvidia'nın son sürüm windows10 driverleri ile çakışma yapıyor ve o meşhır Code 43 hatası veriyordu.
2) Bunun üzerine bulabildiğim ve çalışabilir olan tek driver sürümü 347.88 dürümü. bununla birlikte code 43 hatası almadan Adobenin cc 2015 veriyon ürünleri, Adove Premiere ve diğer programlar sorunsuz çalışıyordu.
3) ancak, cc 2017 After ve Premiere versiyonları kurduktan sonra, GPU Rendering After Effects 2017 de sorun olmamakla birlikte, Premiere 2017 de çalışmıyor.
4) Premiere için cuda_supported_cards.txt dosyasında da nvidia kartı tanımlı. ilginç olan ise, nvidia'nın son sürüm driveri 378.49 u kurduktan sonra yeniden başlatmadan Premiere Programını çalıştırdığımda GPU renderin çalışıyor. ama bilgisayarı kapattıktan sonra yeni driverlera göre ayar çekip başladığında yine code 43 hatasıyla devre dışı kalıyor.

Evet bu durumda fikri olan var mı?

Gönderildi : 11/02/2017 1:55 am
Paylaş: