Forum

premiere 2.0 da 16:9 sorunu

5 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,364 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

merhabalar arkadaşlar bir sorum olacak size

ben adobe premiere 2.0 da 16:9 çektiğim bir filmi 16:9 da montajladım ve dvd export çıktı aldım. bilgisayarlarda izlediğimde bir sorun yok film 16:9 istediğim gibi. fakat evdeki dvd playerda filmi çaldığımda şöyle bir sorun oluşuyor. dvdplayerda film televizyon ekranı 4:3 e sığsın diye büyütülüyor. bu da hem filmimi 16:9 dan çıkarıyor hem de görüntü büyüyünce bazı görüntüler kayboluyor. bu sorun neden kaynaklı olabilir acaba benim montajda mı sorun var dvd playerdan mı?

bu konuda bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim?

teşekkürler...

Gönderildi : 26/08/2008 4:49 pm
 iLAN
(@ilan)

Montajı yaparken projeyi 4:3 aç sonra motion ayarlarından 16:9a getirirsin. Yine 4:3 cıktı al sorun olmaz. Bilgisayarına kayıtlı görüntüyü oynatırken bsplayerın ayarlarından görüntüyü orjinal boyutunda oynatmasını sağla, belki videonun orjinali 4:3tür ki büyük ihtimalle öyledir.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 26/08/2008 5:02 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

ya panasonic nv gs bir kamerayla çekiyorum ve görüntü 16:9 modunda. montaj sonrası dvd player dışında her türlü program da 16:9 okuyor filmi.

peki dediğiniz gibi 4:3 te montajlarsam bir sorun olmaz mı. çünkü zaten farkettiğim bir şey de şu. adobe filmi capture ederken 4:3 capture edip kenarlarına siyah çigi koyuyor. yani aslında 16:9 capture bile etmiyor filmi.

Gönderildi : 26/08/2008 5:40 pm
(@baco)

Panasonic nv gs alta üste letter box (siyah band) atıyor sadece. Video dosyasının boyutları yine 4:3 olur...

- baço

Gönderildi : 26/08/2008 5:57 pm
 iLAN
(@ilan)

Sen 4:3 aç projeyi sonra istediğin şekle getirirsin en iyisi böyle. Exportu da 4:3 al bi sorun kalmaz.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 26/08/2008 6:44 pm
Paylaş: