Sistemim
i5-7400k
NVDIA GTX 1050Ti premierde çalışırken görev yöneticisindeki performans kısmından bakıyorum cpu %100 - gpu ise %1 %2 gözüküyor. dolayısıyla aşırı derecede kasıyor ve çalışamıyorum renderer kısmında gpu acceleration cuda seçili lütfen yardım eder misiniz ?
Bende kasma sorunu olmuyor ancak görev yöneticisine baktığımda Premiere de ve After Effects de gpu %1-2 düzeylerinde. Cuda muda baya karıştırdım ancak çözemedim.
Premiere'de her efekt GPU kullanmaz zaten, GPU kullanan efektler var, kullanmayanlar var.
O nedenle problemli bir şey yok gibi duruyor. Kasma var diyorsunuz. Kurgulamaya çalıştığınız videoların formatı ne, codec'i ne?
Ayrıca timeline'a videoyu attığınızda timeline'ın üzerinde kırmızı bir çizgi mi çıkıyor sarı mı?
Ayrıca ekran kartınızın son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.
Öte yandan birkaç foruma baktım şimdi, çok yakın tarihli benzer mesajlar var.
Sorun genel olarak ekran kartı ve premiere 2019 arasındaki bir sıkıntıdan kaynaklanıyor gibi gözüküyor.
Biraz daha inceler geri dönerim.
https://forums.adobe.com/thread/2411343?start=80&tstart=0
Başka bir yerde Şöyle bir çözüm önerilmiş, anlamazsanız yardımcı olurum, ikinci maddenin sizle alakası yok sanıyorum:
Step 1: Go into Control Panel > NVIDIA Control Panel
“Global Settings” tab: set “Preferred graphics processor to: “High-performance NVIDIA processor”
“Program Settings” tab: add each program you want to specify using NVIDIA and set each to “High-performance NVIDIA processor”
Step 2: Download and run Surface Diagnostics Toolkit:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4037239/surface-fix-common-surface-problems-using-surface-diagnostic-toolkit
Step 3: Go into Device Manager > Display adapters and update drivers for both the NVIDIA and Intel graphics devices.
Step 4: Go into Settings > System > Display > Graphics Settings (at bottom of page) and browse to the application you wish to add, i.e.:
C:Program FilesAdobeAdobe Premiere Pro CC 2018/Adobe Premiere Pro.exe
Highlight the .exe file and select the ADD button.