Forum

Karanlık Görüntünün...
 

Karanlık Görüntünün Kaliteli Filitreyle Aydınlatılması

3 Gönderi
3 Üyeler
0 Likes
1,538 Görüntüleme
(@tarkan1976)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

arkadaslar elimde bir eglence görüntüsü var .ceken zat isigi bittigi icin isiksiz cekmis ve olayi batirmis 🙂

simdi adobede ben bildigim kadariyla gamma ve aydinlik efeklerinin hepsini kullandim ve dogal olarak iyi bir sonuc vermedi.belkide adobede bilmedigim bu olay icin bir efek daha vardir ama?

ben bir televizyon kanalinda kesim makinelerinde biir filitreden gecirme diye bir sistem duymustum.isiksiz karanlik bir ortamda hemen hemen hicbirsey belli olmayan bir görüntüyü bir yada iki sefer filitreden gecirdiklerinde inanilmaz muazzam bir sekilde görüntüyü cok bozmadan ,aydinlandigini görmüstüm.

bu filitrenin adobede yada ae de bir sistemi varmi .yada ne tavsiye edilebilir?

cok cok tesekkürler

Yav arkadas bir sey ögreneyim diyorum,arkasindan yüz sey daha cikiyor ögrenmem gereken:-)

 
Gönderildi : 07/04/2009 8:10 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Öyle bir şeyi bolcana para dökmeden elde etmek mümkün değil.

Prensip şu ki orada olmayan şeyi zatan ortaya çıkaramazsın. 220 ile 250 arası siyahsa normal koşullarda, karanlık yerlerde bu 170 250 arasına kayar. Dolayısıyla 170e sahip olan tüm yerler siyah kaydedilir, oradaki detaylar kayıda girmez bile. Dolayısıyla da orayı ne yaparsan yap aydınlatamazsın. En kaliteli ekipmanla sıkıştırmasız vs. kaydedeceksin ki o 170 biraz yukarılara kaysın da milyon dolarlar harcayıp oradaki detayı ortaya çıkarabilesin.

Yani veri olmayan yerden veri çıkaramazsın, kayıt kalitene bakar bu. Ha ileride olasılık hesabıyla giden algoritmalar yazıp onu da yaparlar kesin, biz de "oha ya" diye bakarız, ama onlar da sıradan kullanıcı ürünü olmaz tabii.

Senin yapacağın şeyde ancak görünen yerler biraz daha görünür olur, onlar da gürültüyle dolar, sonra bir de o gürültüleri temizlemen gerekir.. Zor yani..

Not: yukarıdaki rakamlar tamamen sallamadır, örnek teşkil etsin diye kafadan yazdım.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 07/04/2009 4:21 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

RED gibi kameralar sürekli 320 ASA'da kayıt yapıyorlar, dolayısıyla gamma ayarlarını daha sonra istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz ve görüntü de zaten yüksek bit sayısında kayıt olduğundan canavar gibi oluyor. Fakat RAW kayıt yapmayan aletlerde ancak master black ayarını çok iyi yapıp, histogramdan da kontrol ederek çok dikkatli kayıt yapmak gerekiyor karanlık sahnelerde. Bunlar yapılmadıysa Dude'un dediği gibi olmayan bir datayı netleştirmenin yolu yok...

- baço

 
Gönderildi : 18/04/2009 3:11 pm
Paylaş: