bi yarışma için böyle bir şart varmış. 24 kare/saniye olarak izlenebilecek ve FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ formatında diyor. koyduğum resimde bu formata uygun bir şey bulamadım. dv-pal ve hdtv var ancak hangisini seçmem gerek? dv-pal seçeneğinde hd video yok. hd-tv de pal değil. yine her ikisinde de 24 kare yok en yakın 25 fps var. nasıl oluşturabilirim bu videoyu?
HD TV'de 1920x1080 ve 25 fps yaparsanız Full HD pal yapmış olursunuz.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
peki 1080p 25 fps pal ise yukarıdaki dv-pal da pal ama dv sanırım di mi? bir de 25 fps diyor ya 24 kareyi nasıl elde edebilirim?
Evet, DV ise HD olmaz, HD ise DV olmaz.
Öte yandan hangi akıllı HD PAL ve 24ps demiş olabilir anlayamıyorum. 24fps ise PAL değildir zaten. HD dünyasında artık Pal ve Ntsc denen şeyler sadece fps'den ibaret. Çözünürlükler ve renk sistemleri zaten aynı artık. 24fps olan sinema standardı.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
"Yarışmaya jenerik hariç en fazla 6 dakika süreli, dublajları yapılmış, 24 kare/saniye
olarak izlenecek şekilde ses müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve
mikslenmiş olarak, FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ
formatında.."
aslında böyle diyor belki ben yanlış anlamışımdır:) o zaman pal da saniyede 24 kare izlenebiliyor öyle mi? bir de premiere in az önce export settings bölümünde 24 fps çıkış alındığını gördüm. videoyu pal olarak ayarlayıp 24 fps yi seçsem hem 24 fps hem pal mı olur?
yukarıdaki maddeye göre nasıl bir şey hazırlamam lazım. biraz kafam karıştı da:)
İşte orada çelişki var. Pal dediğiniz anda zaten bugün Pal'den kalan tek şey 25 ya da 50 fps. 24 fps dediniz mi Pal değildir artık. Pal ve 24 fps ayrı şeyler. Biri 25fps diğeri 24 fps. 24 fps seçerseniz Pal olmaz.
Orası her neyse 25 yerine 24 yazmışlar. Ne yapacaklar sizin videonuzu filme mi basacaklar ki 24 fps istiyorlar. Siz pal seçerseniz o 25 framedir zaten. Hazır template lerden seçin.
şimdi kadir köymenin premiere dersini izledim ve resimdeki ayarlardan frame sayısını seçebileceğimizi söyledi. export ve adobe media encoder a tıkladım. resimdeki kırmızı yerlerden 24 fps seçilebiliniyor. kırmızı bölgenin aşağısındaki pixel aspect ratio dan da widescreen pal seçeneğini seçtim. acaba böyle yapınca olur mu?
HD TV'de 1920x1080 ve 25 fps yaparsanız Full HD pal yapmış olursunuz.
Yeni bir başlık açmak istemediğimden burada soruyorum. 550d ile HD TV'de 1920x1080 ve 25 fps çektim cs5 de kurguladım. Toplam 8 dakika,2.5 saat render süresi ve yaklaşık 2gb boyut verdi. Acaba youtube-vimeo hd seçeneklerini seçseydim daha az zamanda daha az boyutta ve kaliteden ödün vermiş halde mi çıktı alacaktım?
Ne formatında çıktı aldınız. Kullandığınız efektlere ve bilgisayarınız performansına bağlı olarak render süresi değişir. Ama vimeo çıktısının kısa sürüp sürmeyeceğinin yorumunu buna göre yapabiliriz ama 8 dakika için 2gbnin web için büyük olduğu varsayımından daha kısa süreceğini düşünebiliriz.
CC denemesi yaptım. Lüks efektler yok. H264 HDTV 1920 1080 25 fps çıktı aldım. İ5 8gb ram.
Bir de siz nasıl çıktı alıyorsunuz Kezzap?
oha başlık dirilmiş
*our AC-130 in the air
CC denemesi yaptım. Lüks efektler yok. H264 HDTV 1920 1080 25 fps çıktı aldım. İ5 8gb ram.
Bunlar önemsiz. Mbit değeri kaç aldığınız çıktının?
Mbit derken kastettiğiniz videonun boyutu ise 1911 mbayt sanırım. Çünkü çıktı alınca orada öyle yazıyordu. Arkadaşlar 550d si olanlar 🙂 bilenler bilmeyenlere anlatsın:)