Forum

canon eos 550d ve kurgu formatı

7 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,154 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

İyi akşamlar arkadaşlar. Bitirme projesi için uğraşmaktayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Makinemi, modelini ve videoları çektiğim formatı aşağıda belirttim. Amacım çektiğim videoları premiere'de uygun formatı seçip kurgulamak ve en kaliteli görüntü şeklinde export almak.

canon eos 550d ile çektiğim 1920 x 1080 25Fps videoyu, adobe premiere pro cs5'i açtığımda karşıma çıkan format seçme kısmından hangisini seçmem gerekiyor?

seçtiğim format üzerinden videomu kurgulayıp bitirdiğimde oluşturduğum filmimi en kaliteli şekilde nasıl export edebilirim? gerek ses gerek görüntü açısından en iyi sonucu almam gerekiyor. export sonucunda ortaya çıkacak boyutun fazla olması hiç mühim değil. bana cam gibi görüntü ve ses lazım.

forumu baştan sona taradım fakat yazılan şeyleri ya eksik denedim ya da benim sorunuma çözüm olmadı.

yardımlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar.

Gönderildi : 26/05/2012 3:32 am
(@folkmuzik)

Projeyi açarken DSLR seçeneğinden 1920x1080 25p proje açacaksın. Export yaparken de yine boyut önemli değil ise 1920x1080 mpeg formatında çıktı al. Eğer boyut küçük olsun dersen H264 codec ile mp4 çıktı alabilirsin...

Gönderildi : 26/05/2012 5:08 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

hm anladım. peki dslr kısmından sizin dediğiniz seçenekleri seçtikten sonra üstteki general ve tracks kısımlarında herhangi bir değişiklik yapmam gerekiyor mu kaliteyi arttırmak için? yani şöyle ki;

/" onclick="window.open(this.href);return false;

buradaki screen shot'ta işaretlediğim kısımlarda bir değişiklik yapmam gerekiyor mu? çünkü bana en kaliteli görüntü ve ses lazım.

Gönderildi : 26/05/2012 6:08 pm
(@fulgura)

O ekranda OK'e basıp devam etmeniz durumunda başka birşeyi değiştirmeniz gerekmiyor. Çıktı alırken de yer hiç ama hiç sorun değilse uncompressed alın diyeceğim ama o zaman da harddiskinizin okuma hızı sorun olabilir. En iyisi internet üzerinden ücretsiz edineceğiniz Huffyuv codec ile çıktı alın ve sorun yaşamazsınız. Gösterimi başka bilgisayar üzerinde yapacaksanız o bilgisayara da Huffyuv kurmanız gerekecektir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 26/05/2012 7:44 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

mpeg formatında çıktı al demiştiniz fakat sadece mpeg yok. mpeg2 var mpeg4 var.

Gönderildi : 28/05/2012 1:55 am
(@anonymous)
Başlığı açan

birde huffyuv diye bir kodekten bahsetmişsiniz. o kodeği premiere'e nasıl senkronlayacağım?

Gönderildi : 28/05/2012 2:02 am
(@fulgura)

Huffyuv'u internetten bulup indirin ve kurun. Bundan sonra Premiere'de çıktı almak istediğinizde avi dosya türü ve Huffyuv sıkıştırmasını seçmeniz yeterli olacaktır.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 28/05/2012 2:09 am
Paylaş: