Forum

Bir saatlik bir videoyu bilgisayara aktarirken ses problemi

3 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,312 Görüntüleme
(@tarkan1976)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

merhaba arkadaslar ,öncelikle hepinizin yeni yilini kutluyorum.insallah daha nice yillara bu forumdan ayrilmamak ve sadik kalmak dilegiyle...

Adobeyi yaklasik bir senedir kullaniyorum ,bu problemim aslinda hep vardi ama idare ediyordum fakat artik cok SIKMAYA basladi. Olay su,
mesela bir saatlik yada yarim saatlik neyse, videoyu doldururken bazen bir dakka sonra ,ses durumu degisti diye bir uyari veriyor ve captureyi durduruyor.Okey basiyorum onu iceri aliyor.Sonra tekrar kirmizi olan capture tusuna basmam gerekiyor doldurmaya devam etmem icin.Bu artik öyle hale geldiki bazen 20 saniyede bir ayni durum ortaya cikmaya basladi.

Acaba icinizden böyle bir problemi olan daha biri var.

Ikinci sorum ,bazen iki görüntü yada konusma arasi beyaz görüntü olmasi lazim ,yani aradaki gecisler icin .Bu bir salise olsa yeter.Bu beyazligi ben tabiki adobede hemen olusturabiliyorum ama cektigim zaman o parcayi kesim alanina yaklasik 3 saniye falan yapiyorki cok uzun oluyor ve onu herzaman bir saliseye düsürmem gerekiyor.Bunun acaba bir baska yöntemi yokmu yani o beyaz kareyi bir salise olarak kaydedip hep öyle cekemezmiyim kesim alanina.

Ücüncü sorum: Bazen kameramla cekim yaparken cok karanlik oluyor ,sonuna kadar aydinligi acmama ragmen ,bazen normal oluyor.Sebebi sanirim cevap sudur.Bozuk benim objektiv???

Yav arkadas bir sey ögreneyim diyorum,arkasindan yüz sey daha cikiyor ögrenmem gereken:-)

 
Gönderildi : 03/01/2009 10:26 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Uyarının ingilizcesini yazarsan bir google aramasıyla yardımcı olabilirim. Ki bunu sen de yaparsın ama nickine bakınca ben yapayım dedim 🙂

İkinci sorunu hiç anlamadım.

Üçüncü sorunun cevabını bilmiyorum.

 
Gönderildi : 03/01/2009 10:38 pm
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

İlk sorunun cevabı; çekim yaptıktan sonra görüntüleri izliyorsan eğer kaldığın yerden çekime devam etmeye çalıştığında timecode sıçrar. Capture da sürekli gir çık yapar. Değişik formatlarda kayıtlar alındığında da aynı sorun olur. Yani sesi bir 16 bit bir 48 bit kaydedersen olur..

İkinci sorun ise; premiere de edit e gir. Ordan preferences e oradan da general e gir. "Still image default duration" ı 1 yaparsan bir kare olur koyduğun durağan kare.

Son sorun da herşey olabilir..

 
Gönderildi : 04/01/2009 1:06 am
Paylaş: