Forum

Adobe Premiere Pro CC 2014 timeline alandaki araçlar

4 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
2,209 Görüntüleme
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Merhaba,

Sizden bir başka ricam var
Bu araçlar tam olarak nedir? yada bunların ne olduğunu anlatan bir yazı varmı?

8 nolu araç tam nedir bilmiyorum ama ben seslerin üzerindeki çizgiye tik atarak sesleri artarak başlamasını ve azalarak bitmesini sağlıyorum başka nerelerde kullanılıyor bilmiyorum

Gönderildi : 07/06/2015 2:56 pm
(@fulgura)

Şuraya bakabilirsiniz: İngilizce ama anlamazsanız burada sorun, açıklayalım:

http://www.mediacollege.com/adobe/premiere/pro/tool/

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 07/06/2015 3:00 pm
(@adem-genc)
Başlığı açan

İngilizce bilmiyorum ama çok kısa yazdılar anlayamadım, rica etsem açıklayabilirmisiniz

1 ve 2 nolu araç tuttuğun yerden itibaren klipleri toplu olarak sağ veya sola sürüklemek için galıba anladığım kadarıyla.
3 nolu araç anlamadım
4 nolu araçta anlamadım
5 nolu araç iki klibin arasını doldurmak için klibi uzatmak veya kısaltmak için kullanılıyor galıba
6 nolu araçta anlamadım
7 nolu araçta anlamadım

Gönderildi : 08/06/2015 3:38 am
(@fulgura)

1 v 2 seçilen track'in içindeki tüm unsurları seçer ve ona göre kaydırırsınız.
3 ise ripple edit yani kliplerin arasına girmek ya da mevcut klibi uzatmak için ve bunu yaparken diğer tüm komşu klipler uygun biçimde kaydırılırlar. Araya girme aleti denebilir.
4 rolling edit, bu bir üsttekine benzer çalışır ama kaydırdığın klibin üstüne çıktığı klibin başı (ya da sola dopru itersen bir önceki klibin sonu) kısaltılır. A,B,C diye kliplerin var diye düşün. B'nin sonunu uzatmak istiyorsun ve oraya bununla tıklayıp C'nin üzerine çıkacak şekilde sağa itiyorsun. B uzarken C kısalıyor. 2 nolu araçta ise B'yi uzatırken C ve gerisindeki klipler sağa itiliyor ve sadece B uzamış oluyor. 2 nolu araçta zaman uzar ama 3'te aynı kalır.
5 ise bir klibi uzatıp bir boşluğu tamamlarken klip süresi yeterli değilse klibin çalma hızını değiştirir. A,B,C var diyelim. B ve C arasında bir boşluk oluştu ama oraya koyacak bir şeyin yok. Yani B kısa kalıyor ve C ise geç başlıyor. B'yi bununla tutup uzatırsan o arayı kapatır ama bu çalma süresi yavaşlatılarak yapılır. Yani B biraz daha yavaş oynar.
6 ise seçili bir klibi kendi içinde ileri geri oynatır. Dİyelim ki B klibin orjinalde 10sn uzunlukta ama sen bunun ilk ve son 3sn'sini istemediğin için in ve out point koyarak ortadaki 6sn'yi timeline'a ekledin. Sonra da bu 6sn'lik kısmı kendi içinde biraz daha başa kaydırmak istedin; yani B klibin ilk ve son 3 sn'si değil de başından 1sn'den başlayarak 7sn'yeye kadar olan kısmını istedin. B'ye bu araçla tıklayarak bu klibin seçili 6sn'sini kendi içine başa doğru kaydırır ve istediğin yerden başlatabilirsin. Bu uygulamada B'nin ve dolayısıyla tüm timeline'in boyutu değişmez; sadece B klibin in ve out konumları kaydırılmış olur.
7 slide edit; A,B,C diye kliplerin olsun yine. Byi bununla tutup A'nın üstüne doğru sürüklersen A sondan kısalırken C baştan uzar ve arayı doldurur.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 08/06/2015 5:39 am
Paylaş: