Forum

adobe premiere görü...
 

adobe premiere görüntü takılıyor

17 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
4,414 Görüntüleme
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

Merhaba adobe premiere de çalışırken görüntü akmıyor, kesik kesik çalışıyor bir müddet sonra çalımak imkansız hale geliyor. Acaba sistemim mi yetersiz? Desteklerinizi bekliyorum.

Yazılım OS X 10.8.2 (12C60)
İşlemci 2.5 GHz Intel Core i5
Bellek 16 GB 1333 MHz DDR3
Grafikler AMD Radeon HD 6750M 512 MB

 
Gönderildi : 31/01/2013 5:11 pm
(@halostendap)
Gönderi: 0
 

ekran kartının 512 mb olması sistemi zayıflatıyor sanırım. yani bu bilgisayarın gücü sistemin en zayıf halkası kadar olduğu için ekran kartı da en azından 1 gb ye denk bir şey olmalıydı diye düşünüyorum, yanlışım varsa düzeltilmesini talep ediyorum 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 31/01/2013 5:16 pm
(@ilkersn)
Gönderi: 0
 

videoların 1920*1080 mi? ben 1024 ekran kartı 8gb ram i7 makineyle çalışıyorum ama bazen bendede sorun oluyor. 1920 çok yüksek aslına bakarsan. bir de 100 e yakın video atıyoruz hepsini montajlamak için filmse eğer, bu da normal olarak kasılmasına sebep oluyor. şuna bi bak derim: http://vimeo.com/16792071

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

 
Gönderildi : 31/01/2013 9:35 pm
(@karatasa)
Gönderi: 0
 

muhtemelen harddisk doludur, bu yuzden oluyordur

 
Gönderildi : 31/01/2013 9:41 pm
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

İlginize teşekkür ederim.
Harddiskim çok dolu değil. Programda genellikle şarkılara klipler yapıyorum. Ortalama 5 dakikalık, en fazla 10 dakikalık videolar oluşturuyorum. 1920*1080 görüntülerle çalışıyorum. Mac yetkili servisi ekran kartının yeterli olduğunu ve çalışması gerektiğini söyledi. Ancak sorunu çözemedi. Servise göre program lisanssız olduğu için takılıyor. Ancak cs6 paketindeki illistrator, photoshop gibi onca programda hiç sorun yok? Servis, lisanslı bir kullanıcıdan da benzer bir şikayet geldiğini, güncelleme yapınca sorunun ortadan kalktığını belirtti. Bu arada servis, lisans almamın karşılığında sorunun yok olacağı garantisini de vermedi. Yoksa paraya kıyacaktım.

 
Gönderildi : 10/02/2013 11:42 pm
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

8gb ram olan her şeyiyle aynı sistem bende var. Bir sorun olmuyor. Çok daha uzun projeler yaptım 1920*1080 olan.

Sorun başka bir yerde bence. Lisans vs. değil.

 
Gönderildi : 10/02/2013 11:46 pm
(@boryokudan)
Gönderi: 0
 

lisans olayı çok saçma bence. alakasız.

Keşke işim deklanşöre bastığım an bitse. - Ara Güler
Canon EOS 650D 18-135 STM | Rode NTG-2 Microfon + Boompole + Blimp | Omuzluk/Dual Shoulder Mouth | Kodak zi8

 
Gönderildi : 11/02/2013 2:17 am
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

4 gb ram'i sırf bu yüzden 16'ya yükselttim; ancak hiç verim alamadım. Hissetmedim bile ram'i. Takılma sorunu devam ediyor. :((

 
Gönderildi : 12/02/2013 1:30 pm
(@boryokudan)
Gönderi: 0
 

4 gb ram'i sırf bu yüzden 16'ya yükselttim; ancak hiç verim alamadım. Hissetmedim bile ram'i. Takılma sorunu devam ediyor. :((

ekran kartını yükselt hocam 😉

Keşke işim deklanşöre bastığım an bitse. - Ara Güler
Canon EOS 650D 18-135 STM | Rode NTG-2 Microfon + Boompole + Blimp | Omuzluk/Dual Shoulder Mouth | Kodak zi8

 
Gönderildi : 12/02/2013 1:39 pm
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

imac'lerde ekran kartı yükseltilmiyormuş. (yetkili servis) 🙁

 
Gönderildi : 13/02/2013 12:11 am
(@karatasa)
Gönderi: 0
 

Ben yardımcı olmak isterim ancak sorun hakkında biraz daha detaya ihtiyaç var. Öncelikle Adobe Premiere sürümünü ve güncellenen sürümünü bilmemiz gerekir. Ardından kullandığınız HDD'nin hızlarını kaç HDD olduğunu görüntüleri USB harici diskten mi çalıştığınızı da bilmemiz gerekli. Ram'lerinizin hepsi aynı marka model ve hızlara mı sahip? Adobe Premiere ve diğer Adobe yazılımları arasında ram, işlemci paylaşımı ayarları var onları değiştirmiş olabilir misiniz? Bize olabildiğince iş akışınız ile ilgili detay verebilirseniz yardımcı olmamız kolaylaşır.

 
Gönderildi : 22/02/2013 12:55 am
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

İlgine teşekkürler Karatasa.

 
Gönderildi : 24/02/2013 2:10 am
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

.

 
Gönderildi : 24/02/2013 2:11 am
(@ebribaran)
Gönderi: 9
Başlığı açan
 

İlgine teşekkürler Karatasa.

CS6 kullanıyorum. Lisanssız. Macintosh HDD hızını özellikler arasında bulamadım. Görüntüleri bilgisayardan kullanıyorum, harici flashdisc ya da hardisc kullanmıyorum. 500gb HDD'in şu an 231gb'ı boş. Ram'lerin hepsi Kingston marka aynı model ve hızda. Programda ram, işlemci ayarlarını bilinçli olarak değiştirmedim ancak yeni öğrendiğim için yanlışlıkla değiştirmiş olabilirim, bilmiyorum.

Bu hafta bir başka yetkili servisi aradım. Finalcut'ın demosunu kur, aynı sorunu yaşarsan sorun makinededir, öyleyse getir dedi. Kurdum ve takıldığını gördüm. Servise götürdüm. Adobe premierer i çalıştırdığımızda etkinlik monitöründe "Adobe QT32 Server" adında bir yazılımın işlemcinin büyük bölümünü (100'den fazla-Adobe premiere'den fazla) meşgul ettiğini söyledi. Ne olduğunu çözememiş. Ama sorunun bundan kaynaklandığını bildirdi. Çözüm olarak da farklı bir kullanıcı açtı. Orda takılmanın en aza indiğini gördük. Ancak tamamen sona ermedi. Örneğin timeline'da üst üste gelen videoları tek ekranda farklı pencereler olarak tasarlamaya başladığımda program tamamen kilitleniyor. Yeni açılan kullanıcıda premiere çalışırken "Adobe QT32 Server" çok daha az işlemci kullanıyor.

Sayın Karatasa [email protected] dan benimle iletişime geçerseniz sevinirim. Yardımınız için çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/02/2013 2:11 am
(@rodriguez2)
Gönderi: 0
 

direkt h264 olarak kurguluyorsunuz herhalde, değil mi? Bence olay codec, ama sistemde de yine birşey var gibi.. Ben core2duo macbook'umda 1920x1080 25p videoları düzgün şekilde preview yaparak kurgulayabiliyorum. Final Cut kullanırken Apple ProRes 422 HQ'ya çevirip kurgulayınca gayet rahat preview yapılıyor mesela.(color correction vb. efektler girince realtime preview gidiyor tabii, render istiyor o zaman) Programların native codecleri önemli bence, Edius'ta da mesela kötü bir bilgisayarda bile Canopus HQ dosyaları çok hızlı kurgulanabiliyor.

Premiere'in öyle bi dosya sistemi yok,(aslında var sanırım, mpeg) O yüzden çok birşey diyemeyecğeim ama madem mac kullanıyorsunuz apple prores 422hq'ya çevirip kurgulamayı deneyin derim. Sıkıştırma kurguyu zorlaştıran birşey, önceki laptobumda şeyi farketmiştim mov-mpeg vb. dosya formatlarıyla kaydedince işlemci daha çok çalışıp daha çok ısınıyordu. RGB Uncompressed yapınca sıkıştırmasız işlemciyi hiç yormuyor, ama dosya boyutu çok çok büyük olduğu için hdd hızından dolayı oynatamıyor bu sefer de 😀

 
Gönderildi : 24/02/2013 4:47 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: