Forum

Adobe Premiere capture sorunu

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
1,773 Görüntüleme
 Vlkn
(@vlkn)
Gönderi: 31
Başlığı açan
 

Arkadaşlar merhaba, Canon 650 d dslr den premiere video almak istiyorum fakat capture dediğim zaman hiç birşey olmuyor yani zaman göstergelerinin hepsi 0.00.00.00 gösteriyor, kayıt tuşları felan hiçbiri aktif değil bundan ötürü capture yapamıyorum bu konuda yardım alabilirsem çok memnun olacağım.

 
Gönderildi : 16/08/2014 7:56 pm
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

Capture kasetli çekimler için. Artık pek kullanılmıyor.

Makinanın kartındaki görüntüleri aktarmak için ya makinayı direkt bilgisayara bağlayın (USB ile), ya da kartı çıkarıp kart okuyucu ile aktarın.

 
Gönderildi : 16/08/2014 8:26 pm
(@jupiter)
Gönderi: 226
 

Hocam ne ettin?
Canon 650D den capture olmaz. Capture demek kasetli video kamerayı ilink (firewire) kablosu üzerinden bilgisayara bağlayıp bir yandan oynatırken bir yandan dijital videonun bilgisayarda yakalanması işlemidir. USB üzerinden olmaz. İşlem, videonun süresi kadar sürer. Yani bir saatlik video aktarımı için bir saat, on dakikalık video için on dakika beklersiniz. Oysa bellek kartına, hard diske vs kayıt yapan kameralarda böyle işlere gerek yok. Makineyi ister USB üzerinden bağlayın ister, hafıza kartını (SD kartı) çıkarıp bir kart okuyucu ile bilgisayara takın, kopyala yapıştır işlemi ile tıpkı bir USB bellekten dosya kopyalama şeklinde bilgisayara atın videoları. Sizin capture ile falan işiniz yok. Yapmanız gerek şey çoook basit.

Bende var kasetli kamera uğraşıyorum hala. Önce kasedi geri sar, programı aç. Kaseti tamamen aktarmak bir saat sürer. Arada boşluk vardır, tak diye program orada durur. Capture boyunca bir saat başından kalkamazsın.. Sinir bir iş. Oysa DSLR öyl mi. Kopyala yapıştır geç. Bu kadar basit. Sonra kopyaladığın mov uzantılı dosyaları premiere import et. Tanıyor zaten. İstediğin gibi kurgula.

Alfred HITCHCOCK...

 
Gönderildi : 17/08/2014 3:22 am
(@karderia)
Gönderi: 7
 

hazır ilgili arkadaşlar buradayken ben de sorayım. capture yaparken aynı zamanda diğer ekranda başka işler halletmek, ders izlemek vs istiyorum. fakat capture'nin sesini kapatmak mümkün mü? tabi kaydedilen videoda sesin olması gerekiyor, sadece ben duymak istemiyorum

 
Gönderildi : 04/04/2015 10:52 pm
Paylaş: