Forum

Adobe Premiere 2019 -Quicktime HEVC codec sorun!

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,381 Görüntüleme
(@ugurkalyoncu)
Gönderi: 1
Başlığı açan

Arkadaşlar merhaba.
Youtube için telefondan kayıt alıyorum(iphone 8plus).İphone Quicktime formatında video alıyor.Çektiğim kayıtları Premiere atınca görüntüler takılıyor başa sarıyor yada senkron kayması yaşıyor.Başa alınca bazen takılmadan gidiyor bazen 15 saniye sonra başa alıyor bazen 40 yani anlayacağınız görüntü kafasına göre takılıyor ses ve timelıne akarken görüntü takılıyor HEVC codec sorunu zannettım Microsoftun kendi sitesinden Hevc codec'ini satın aldım ama problem devam ediyor bu problemi nasıl aşarım 4 gündür gece gündüz yapmadığım yok denemediğim şey kalmadı yardım edersiniz sevinirim.Canon'dan yaptığım kayıtlarda hiç bir sorun yok ama quicktime formatı olunca nedense kafayı yiyor.Şimdiden teşekkürler

Gönderildi : 11/10/2019 7:49 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Aynı sorunu ben de yaşadım. Iphone'da videoyu uyumluluk modunda kaydedeceksin. İki tane mod var biri uyumluluk diğerinin adını unuttum, verimlilik olabilir, senin çektiğin mod o olmalı. Bu videoları bir dönüştürücüyle dönüştürmeden oynatabilmen mümkün değil premiere'de. Ben o şekilde yapmıştım. Ama premiere'de kurgu için uyumluluk modunda kaydetmen gerekiyor.

Gönderildi : 13/10/2019 4:59 pm
(@tarikalpat)
Gönderi: 0

Online Mov to Mp4 converter siteleri mevcut. Kezzap'ın da dediği gibi görüntülerin tamamını dönüştürüp projeye başlarsan sorun çözülür.

Gönderildi : 14/10/2019 6:08 am
 EYgt
(@eygt)
Gönderi: 4

Merhabalar, yeni çıkan CC 2020 sürümü ile HEVC codecleri sorunsuz şekilde oynatılıp düzenlenebiliyor, deneyebilirsiniz.

YGT Creative

Gönderildi : 04/11/2019 3:50 am
Paylaş: