Merhabalar arkadaşlar. Premier Pro Cs4 kullanıyorum. Bir jenerik hazırlıyorum, görüntülerin üstüne büyük puntolarla aşağıdaki linkteki gibi sayaç yapmam lazım ve 365 günden hızlı hızlı geri saydırmam lazım.
Misal 365'den başlıycak 30'da kalıcak, diycemki etkinliğe 30 gün kaldı. Umarım anlatabilmişimdir. Kronometre mantığında bunu nasıl yapabilirim Premier ile ?
Saygılarımla.
Birde arkadaşlar jenerikte arka fonda opacity'si %20-25'lerde kullanılmak üzere hareketli fonlar lazım. Haber bülteni jeneriklerinde kullanılan tarzda karışık renkli, rakamlı fonlardan.
Bulabileceğim adresler verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Öyle hazır sayaç var mı bilmem. Kendin yapıp ekleyebilirsin animasyon olarak. Eklentisi falan varsa bilmem tabi. Ama iki sorun için de en mantıklı cevap kendin yapman. Hazırı zor bulunur öyle şeylerin.
Cevap için teşekkürler hocam. Hangi programla en basit ne şekilde yapabilirim sayacı acaba ?
Saygılarımla.
Valla benim aklıma en ilkel şekilde şu geldi: Photoshop'ta resim olarak hazırlayıp projeye koymak. Ama 330 gün için tek tek rakam yazmak zorunda kalacaksın. After'da geri sayaç var ama ne kadar işine yarar bilmem çünkü gösterdiğin örnekte bir de tasarım var. Uğraşmak lazım.
After Effects ile yapabilirsin bunu ancak. Sayaç AE ile çok kolay ama o sayaçta bir katlanma hareketi vardır, onu da yapacaksan biraz daha uğraşmak gerek..
- baço
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Örnek olarak verdiğin linkteki çerçeve olmayacak benim istediğimde. Sadece numaralar olucak büyükçe. AE için uğraşmak lazım dediğiniz gibi. Bu arada diğer hareketli arka fonlardan bulmam mümkünmü acaba ?
Saygılarımla.
En basitinden arkası transparan bir animasyon hazırla Flash'tan. 365 framelik. Bitti gitti.
"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."