yok bu 16:9 sorunu çözülecek gibi durmuo. her ne kdr o formatta çeksen de , premierde o formatta açsan da, renderda da 16:9 seçsen gene de sen filmin bitmiş halini açtığında ekrana fitlenmiş olarak görüosun ve bu son derece sinir bozuo. illa açtığın oynatıcının ayarlarını 16:9 ayarlican. anca o zmn sonuç verio. bu forumda tek boş kalmış, cevaplanamayan sorun bu heralde.
16:9 muş gibi 4:3 çekip clip efecti kullanacaksın o zaman.
101101001010100101110010010101
evet evet
ben lcd ekrana ustten ve alttan bant yapistirdim, ortadaki goruntuye gore cekiyorum cekecegimi, sonra da premiere den cliple kesiyorum ustu alti.
4:3 çek 16:9 çıkart abi formatı
abicim 4.3 çek vadart ın da dedii gibi bi çizgi bant bişeyle veya kafana göre belirle 16.9u. sonradan clip efekti ile siyah bantı çekersin. hatta 16.9 a baalı kalmak zorunda da kalmazsın istediin ölçüde çekersin bantları
abi ben de tam ekran istyiyorm ama ufak çıkıyo nasıl olcak bu iş?
eheh sende sagina ve soluna bant cek, ekran kare olacak sekilde filmini cek sonra da premiere de zoom yaparsin 😛
sonrada görüntünün içine zçrsn 🙂 hahaha öle olurmu ya zoom olunca kalite nooolcak 😆
Bilkent COMD 3
evet zoom ile olmaz nasıl olacak peki norman bi görüntü yani tam ekran çıkarmak için neyi seçmem lazım?