abi bu işte kesin bi yanlış anlama söz konusu... 4:3 film 16:9 formda izlenirmi sıyırdınızmı abiler 🙂
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
Ya tam olarak ne olduğunu bilmiyorum bu özelliğin ama bazı televizyonlarda da var mesela. Çat basıyorsun, yukarıdan alttan sıkıştırıyor. Al sana 16:9 diyor!
Çat basıyorsun, yukarıdan alttan sıkıştırıyor. Al sana 16:9 diyor!
heh sorun burada işte... niye sıkıştırılmış halde izleyeyimki. 😉
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
Vallaha her türlü 16:9 izlerim filmi.
Sıkıştırılmış olsun ya da olmasın 😀
valla öle plazmalar 4:3 gibi igrenc bir formatı 16:9 yapılar şişkoluk falan yok 🙂
tamam abi... ben bişey demedim...
şişkoluk var arkadaşlar size geliyor yokmuş gibi 😀
ama sistemler biraz düzeltmeye çalışıyor fakat yinede tam olmuyor
bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu
valla öle plazmalar 4:3 gibi igrenc bir formatı 16:9 yapılar şişkoluk falan yok 🙂
4:3 kimileri için de tercih sebebi.. Yasujiro Ozu hep 4:3'ü tercih etmiştir. 16:9 için ise ''tuvalet kağıdı'' benzetmesi yapar.
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
bende 4:3 severim 😀
ama bazen film 16:9 gerektir o aman öle çekeriz 😀
bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu
hatta tarantino filmleri dikkat ettimde extra bi widescreen
ona da 2.35:1 diyoruz. Şimdilerde 2.40:1 e geçmeye başladı gerçi hollywood.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
gittikçe gözün görüş açısı genişliğine yaymaya çalışıyorlar. ben 16:9 severim. Çünkü gözün geniş görüş açısına yakın bir açısı var. 4:3 yapılınca bir filmi sağdan soldan kırpık izliyoruz. 4:3 çekilmiş bir filmi 16:9 yapınca da basık oluyor. en iyisi 4:3 çekip 4:3 kurgulamak ya da koyacaksın kamerada 16:9 rehberlerini öyle çekeceksin ve alttan üstten clip atacaksın.
hiçbir iyilik cezasız kalmaz...
kaş
Senin her bokun türkçe, adam clip yazdı diye..
göz hadi al :).
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.