Forum

16:9 Premiere cs3 sorunu

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,250 Görüntüleme
(@gemicigemici)
Gönderi: 46
Başlığı açan

Premiere CS3 kullanıyorum... 16:9 montaj yaptım ama çıktı aldığımda görüntü eskisi gibi... sonuç 16:9 değil yani.Görüntüler uzamış gibi... Parametreleri kurcaladım bir türlü sonuç alamadım. Acaba neyi eksik yapıyorum... Fikri olan var mı?

BATI-feneri çakmaya devam ediyor...

Gönderildi : 01/11/2008 5:09 pm
(@kanobi)
Gönderi: 6

Selam arkadaşlar. Benimde böyle bir sorunum var CS3'te 16:9 formatında avi olarak çıkış alıp convertx to DVD programında dvd'ye çeviriyorum dvd'de oynatınca solda ve sağda siyah bantlar oluşuyor görüntü 16:9 değil yani ve görüntüler ince uzun bir hal alıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Gönderildi : 06/11/2008 2:09 pm
(@sscb7)
Gönderi: 43

ayarlarınız şu şekildeyse sorun yok videonuz 16:9.tabi pal formatlı videolar için geçerli olan ayarlar bunlar.

16:9 desteği olan tvlerde problem olmaması lazım.afterFX de daha rahat ve bolca seçenek var esasen bu görüntü formatı için.bide şöyle bi yöntem var.videonuz üstten ve alttan kaş eklenmiş olarak 4:3 olur.

ama orjinal görüntüyü bozmayın derim ben afterFX en iyi çözüm.

Gönderildi : 19/11/2008 7:48 am
(@anonymous)
Gönderi: 0

Öncelikle herkese merhaba...

Bu benim forumda ilk mesajım.

Benim 2 tane sorum var.İlki; ben Adobe Premiere Pro 7.0 kullanıyorum.En son Sony HDR-FX 1E ile yaptığım standard çözünürlükteki görüntüleri Widescreen bir proje açarak, firewire yoluyla capture ettim. Programda herşey kusursuz çalışıyor fakat görüntüleri export edince görüntüler 4:3 oluyor. Burada anlatılığı gibi ayarları defalarca kontrol ettim. Bilgisayarda ve koyduğum bütün sitelerde 4:3 gözüküyor. 106 ekran LCD'de izlediğim zaman ise görüntü 16:9 oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Bir diğer sorum ise; görüntüleri export edince ve bilgisayardan izlendiği zaman, karelerde scan izleri oluyor. Özellikle hareketli planlardan hiç birşey anlaşılmıyor. Export edilmiş video'yu DVD'ye convert edip bastığımda ise bu scan izleri gidiyor fakat bu seferde sesler patlıyor, renkler çok canlı gözüküyor. Converter olarak WinAvi Video Converter kullanıyorum...

Gönderildi : 19/03/2009 12:42 am
Paylaş: