Forum

16:9 CAPTURE ALIYORUM:GÖRÜNTÜ ALTTAN & ÜSTTEN BASIKLAŞIY

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,181 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Arkadaşlar final projesi olarak bir kısa film çektim montaja oturdum capture ettim ve ne göreyim 16:9 çektiğim ve o şekilde capture ettiğim görüntülere fazladan kaş atılmış.Garip olan ise görüntü bu kaşlar yüzünden aşağıdan ve yukarıdan basıklaşıyor ve sonuç olarak insanlar tombiş tombiş oluyor.Bu görüntüler Premierde düzgün görünüyor ama media player ve nero showtime ile izlediğimde görüntüler yukarıda anlattığım gibi oluyor.Winamp'da izliyorum görüntü normal 16:9 oluyor ama bu seferde hem görüntü donuk donuk oluyor hem de çubuk çubuk (yatay) bozulma oluyor.Ne yaptıysam düzgün bir görüntü alamadım bu yüzden montaja başlayamadım yardımçı olursanız çok makbule geçer.Acil yardıma ihtiyacım var... 🙁

Gönderildi : 15/05/2008 5:10 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0

Premiere'de projeni 16:9 açarsan bir sorun olmaması gerekli. Media player vs.nin aspect ratio ayarlarını yaparsan onlarda da düzgün görüntü görürsün ama kendiliğinden düzgün görünebilmesi için düzgün çıktı alman lazım.

Yatay çizgiler ise interlace. Deinterlace etmen yeterli olacaktır, internetin yarısı da deinterlacele ilgili bilgiyle dolu zaten. Ufak bir araştırmayla halledersin.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 15/05/2008 3:35 pm
Paylaş: