Merhaba,
Premierede 1920*1080 için bir preset mevcut programımda yok, 1440*1920 var. bu oran ile proje açıp 1920*1080 çıkış alındığında aradaki fark ya da problem TV yayını için ne olur?
Custom ayarında da problem yaşıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
1440x1080'dir o. 4:3 square pixel ise olmaz tabi o preset ama 16:9 aspect ratio ise bir nebze iş görebilir. Onun dışında Premiere'de 1920x1080 sekans preset'i vardır, aktivasyonla ilgili problemler yüzünden mevcut presetlerin sadece bir kısmını görebiliyorsunuz bazen problem bence bundan kaynaklıdır. Bunların dışında da eski versiyonlarda ham klibi sekansa sürükleyince otomatik olarak sekans ayarını yapıyordu yeni versiyonlarda bu özellik kaldırıldı onun yerine ilk klibi new item butonu üzerine sürükleyince oluyordu sanırım. Sekansı böyle açarsanız eğer, çektiğiniz ham materyalin özniteliklerine uygun olur.
Teşekkür ederim,
Yanlış yazmışım 1440*1080di. 16:9'un iş görmesine sevindim. Ayarı o şekilde çünkü. Ben aldığım çıkışı geniş ekran televizyonda izlediğimde bi sıkıntı yaşamadım. Aktivasyonla ilgili problemi nasıl çözebilirim? Ya da preset indirerek, sorunu çözebilir miyim?
Bir sorum daha olacak, black magic videolarını convertlemede de sıkıntı yaşıyorum. farklı bir yöntemi var mıdır? Son olarak 1920*1080 projede avi ve mpegle çalışmak arasında bir fark var mı?