Merhabalar,
PCÖzellikleri ;
i5 M450 2.40 Ghz
4 GB DDR3 ram
Nvidia GeForce 310M
Bu donanıma sahip bir laptop'a sahibim şuan sadece Premiere'de 600d makinamdam aldığım görüntüleri açıp oynatabiliyorum, fakat iş kesip birleştirip, bir kaç renk düzenlemesine geldiği zaman program aşırı derece kasıyor. Render almakta saatler sürüyor tabii.
Acaba Premiere yada Windows üzerinden bir kaç optimizasyon yapıp programın daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilir miyiz? Mesela oynatılan görüntünün kalitesini düşürmek gibi -tam olarak nereden yapılıyor bilmiyorum- genel olarak bu bilgisayarda kurgu yapma şansım var mı ya da bu bilgisayarı çöpe mi atmalıyım?
1080p videoyu gerçek zamanlı işlemek laptopta çok zor olur. Görüntüleri proxy kurguyla işlemen gerek. MPEG Streamclip programıyla dosya formatını ve çözünürlüğü 480p'ye düşürüp rahat rahat çalışabilirsin. Export alırken proxy dosyalarla orjinal dosyaların yerlerini değiştirip alırsın.
Export'u hızlandırmak için arkaplanda ki gereksiz programları kapatıp, görev yöneticisinde işlemlerdeki premiere işleminin öncelik ata kısmında "yüksek" ya da "gerçek zamanda" seçersen az biraz farkediyor, saniyeler daha seri akıyor(ya da bana öyle geliyor 🙂