Forum

[Sabit] Taşınabilir Batarya-Güç Kaynakları

7 Gönderi
2 Üyeler
0 Likes
4,731 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Bu ürün benzerini Türkiye'de bulabiliyor muyuz, yoksa yurtdışından mı getirteceğiz yine?

http://www.ebay.com/itm/261321048984?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Battery Grip sormuyorum onu da belirteyim.

 
Gönderildi : 10/05/2014 4:35 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

ADım adım peşimden geliyorsun 🙂

Kendin de akü alıp yapabilirsin. Fakat güç olayı biraz tehlikeli. Tam olarak ne amaçla kullanacağını bilmiyorum ama hem kamera, hem (varsa) portatif ışık hem ses aygıtı (phantom power isteyenlere pil dayanmaz) hem diğer ekipmanlara güç sağlamak için çok iyi bir planlama yapmak gerekli. Kuru akülerle dahi yapabilirsin ki tahminim 60-70 TLye çıkar ve akünün kendisi de bir kılıf/muhafaza içine konunca counterbalance olur. Böylece tüm ekipmanı tek hat üzerinden besleyebilir ve de hatta ben gibi utanmayıp bir de bunların üstüne güneş şarj aleti ekleyip gündüz vakti şarj olayını da çözebilirsin.

Kaliteli powerbankler pahalı. Kalitesizler patlar, akar veya hiç çalışmaz.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 10/05/2014 9:08 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

🙂 Öyle abi ne yapalım. Ben 10 senedir falan bu işin içindeyim nacizane, öğrendiklerim azdır, ama söylebildiğim tek şey, sorun biriktirmişim. Şimdi o birikmiş sorunların hiyerarşisini yaptım. Mesela bu güç sorunu bence follow focus ve harici monitörden önce gelen bir sorun, o nedenle ön plana bunu aldım.

Bu gönderdiğim alete iyi diyorlar aslında, 4 saat çekim yapabilirsin diyorlar.
Benim derdim sadece kameranın gücünü kullanmak. Şimdi düşünüyorum bunun her bir bataryası 4 saat gitse, bir sürü lp-e8 bataryam olacağına sadece bundan 2 tane olsa işimi görür, ki lp-e8 fiyatında bunun bataryaları.

Benim önümdeki projem bir "DIŞ-GECE" filmi olacak, bol bol sokak lambası altı çekimler kullanacağım, işte bu nedenle benim şarj etme şansım olmayacak pilleri, çözüm olarak bunu düşündüm. Bunun yerine akü mü diyorsun sen yoksa sadece kamera için bu yeterli mi?

Eğer akü diyorsan iyi bir akü için link ya da google için "anahtar kelime" verirsen ben gerisini hallederim Fulgura. 🙂

 
Gönderildi : 10/05/2014 10:10 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Veririm de yola çıkıyorum. 10 gün yokum. 20 Mayıs'tan sonra kendi bilgisayarıma dönünce o konudaki materyallerime bir bakıp hatırlayayım. Lanparte iyi markadır. Aklına yatarsa al. Ben sadece diğer tüm ekipmanları da besleyebilecek bir sistem kurmaya çalışmıştım. Onlara ihtiyacın yoksa ortalığı karıştırmadan böyle bir çözüm düşünebilirsin.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 11/05/2014 1:47 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Sana iyi yolculuklar, iyi çalışmalar. Teşekkürler ilgin için.

 
Gönderildi : 11/05/2014 2:02 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Yola çıkmadan önce batarylarıma bir bakayım ve bir iki ek yapayım dedim.

Bende 3-4 ayrı batarya var. Biri de aşağıdaki videodaki ve çok kaliteli olmasa da GH2'ye güç veriyor. Canon'u farklı yerden beslediğim için denemedim ama ebay üzerinden aldığım bir küçük devre ile onu da deneyeceğim. Canon'a min. 7,6 V vermek lazım ve altına düşünce kapanıyor. Bu nedenle bataryaların verdiği en yakın olan 9V'den 7.6'ya düşürecek bir devre lazım. 10 dolara almıştım. Devrenin üzerinde voltaj göstergesi de var ve böylece hem kameraya giden voltajı hem de şarj durumunu takip etmek mümkün. Bu sayede ucuz 1-2 batarya ile hem kamera hem ses aygıtını hem de varsa harici monitörü ve hatta mikser/mikrofonu beslemek mümkün. Ses aygıtına da USB üzerinden 5V verince bu türden bir batarya hesaplı iş görür. Devreyi ve kabloları biraraya toplamanın güzel bir yolunu bulursanız (küçük bir kutu vb) sorun çözülür. Bir de üstüne bunu şarj edecek güneş paneli alırsanız az da olsa bataryanın kapatıldığı durumlarda şarj etme imkanı olur. Şarj olmasa bile batarya tarafına akü koymanız durumunda hem rig için counterbalance olur hem de daha uzun gider.

Dönünce devreyi ve güneş panelini de bulup linkleriyle yazayım. Akü olarak Ulus tarafında gezerken bayağı sorup güzel bir şeyler bulmuştum ama kartvizitlerin arasında kaldılar. Yaptığım hesaba göre 10-15 dolar civarı batarya, 7-9 dolar devre temel elemanlardı. Akü ise şarj aletiyle beraber 60-70TLye geliyor. Güneş şarj aleti ise 20 dolara var ama o fiyata 12V verenini görmedim. Tam 12V için büyük panel lazım ki onlar da 80-90 dolar. Ben başka işler için de kullanırım diye ikisinden de almıştım. Şimdi düşünüyorum da max. 9V veren küçük güneş şarj aleti belki de uzun sürede de olsa 12Vlik pilleri şarj eder ama denemek lazım. Neyse, güneş şarjına girmezseniz, hesaplı bir yatırımla 50Tl altına batarya imkanı var. Akü de eklerseniz toplam 100 TL civarına gelir. Ben henüz kuru aküyü eklemedim. Eğer sadece ve sadece Canon'u beslesin ve sorunsuz olsun diyorsanız, Kezzap'ın linkinde verdiği markalı ürünü deneyebilirsiniz ama monitör ve ses aygıtı vb diğer birimlere güç çıkışı veremezsiniz. Benim planım tüm güç ihtiyacını tek bir hat üzerinde toplamak ve bu hattın ucunda sadece batarya veya akü bulundurmaktı. Her birim tek tek batarya ile çalıştı ama rig tasarımını geciktirdiğim için üzerinde duramadım. İsterseniz parçaların linklerini 10 gün sonra bulabilirim.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 13/05/2014 1:51 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

https://filmmakersmemory.wordpress.com/2015/12/30/atomos-power-station/

Atomos Power Station

 
Gönderildi : 30/12/2015 12:18 pm
Paylaş: