Forum

zoom h6 Mixer Bağla...
 

zoom h6 Mixer Bağlamak

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Likes
1,438 Görüntüleme
(@desperado28)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Herkese merhaba bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi elimde zoom h6 ses kayıt cihazı ,senhıser mke 600 boom mıkrofon ve rode blimp mevcut. Kaliteli bir ses alabilmem için ne yazık ki bunlarda yeterli gelmemektedir. Seslerin baslarını ve tizlerini ayarlayabilmem için galiba harici bir miksere ihtiyac duymaktayım. Mesela örnek vermek gerekirse oyuncunun sahne geregi normal bır Şekilde konuşurken oyuncu oyun geregi bagırması gerekmekte işte bu esnada bagırması sonucunda sesde patlamalar ve çatalamalara engel olamıyorum. yada birazcık boomu uzakta tutsak sesde tonda degışımler kaçınılmaz oluyor. yada kısık olarak kayıt ettiğimizde postta düşük sesleri açtıgımızda gurlutuler mevcut hale geliyor. sesi dengelemek buyuk bir hal alıyor ve filmin dinamigine olumsuz yönde etkisı oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Harici bir mikseri zoom h6 nasıl baglayabilirim. yada zoom h6 yı laptop a ses kartı olarak tanıtıp harıcı bır mıkser ile kayıt mı yapmalıyım. mıkserlerin pille çalışanları mevcutmudur. dagda bayırda sahene çekerken elektriği bulmak sorun olacaktır. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri mevcutmmudur. Ne yapmak gerekli

 
Gönderildi : 08/11/2020 2:53 pm
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Size de merhaba. Bir iyi, bir de kötü şey yazıyorum 🙂
İyi haber, istediğinizi yapmak için gerekli aletlere zaten sahipsiniz. Kötüsü, elinizdeki cihazları kullanmayı bilmiyorsunuz.

Zoom h6 aynı zamanda mikserdir, 6 ayrı kanaldan kayıt yapıp, hepsine farklı ayarlar verebilirsiniz. Yani miksere ihtiyacınız yok. Aslında böyle sorunlara post aşamasında müdahale edip düzeltmek daha iyi ama kayıt esnasında ses patlamasını engellemek için compressor/limiter ayarlarına bakmanız yeterli olacaktır. Compressor, sesi baskılar. Belli bir seviyenin üstüne çıktığında sesi otomatik kısar. Mesela -5dB'den yüksek sesleri 2dB kıs dersiniz. Limiter ise sesin belli seviyeden yukarı çıkmasına engel olur, üst sınır koyar. Mesela -1dB ayarlanmışsa, sadece bu seviyenin üstüne çıkan kısımlara müdahale edilir ve hiçbir ses daha yukarı çıkamaz. Şu videoyu da bırakayım:

Post aşamasında bu tür işlemler duruma göre değiştiği için ayarlarla istenildiği gibi oynanır ama kayıt esnasında bunu yaparsanız, videodaki gibi hazır ayarlarla yapabilirsiniz. Seçenekleri deneyin, sizi en çok tatmin edeni kullanırsınız. 9V pillerle çalışan mikserler var, hiç kullanmadım ama tahminen yanınızda bir çuval pil de taşımanız gerekir.

 
Gönderildi : 08/11/2020 4:27 pm
(@reznovrun)
Gönderi: 0
 

Zoom'un üzerindeki limiter'ı kullanmalısın bağırmadaki patlamalar gibi durumların önüne geçmek için. Dışarıdan mixer bağlayıp ses kayıt esnasında müdahele etmeyi önermem. İşinin ehli biri sesi kaydetmeyecekse. Sözün özü Zoom'un üzerindeki limiter bu durumlar için var.

edit. Ben yazarken spidervis yazıyormuş geç kalmışım =)

 
Gönderildi : 08/11/2020 4:30 pm
(@desperado28)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Ses ayrı bir mühendislik ne yazık ki bu konu hakkında bir bilgi sahibi değilim. limiteri kullandıgınız da ise ses de dijitalleşme ve bozulmalar olmakta bu durum beni pek tatmin etmiyor. Postta ses'e mudahale etme şansım yok ancak bu işi bilen arkadaşların yardımıyla yada ucret karşılıgında yaptırabileceğim bir durum. En azından sesleri temiz alabileceğim bir konbinasyon kullanmak zorundayım anlaşılan mıkrofon olarak Sennheiser MKH 416 kulanmaya karar verdım. kayıtcı olarakda zoom f8 ikilisini kıralama yoluyla bir sesci eşliğinde temiz sesler alıp posta bu şekilde kendimi kurtamayı düşünmekteyim. ses benim başıma bela oluyor. Anladıgım bir durum değil, bu konu hakkında yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim

 
Gönderildi : 08/11/2020 8:49 pm
Paylaş: