Forum

Video Oynatıcılar arasındaki ses kayması nasıl çözlür?

3 Gönderi
2 Üyeler
0 Likes
2,222 Görüntüleme
(@tarikalpat)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhabalar. Elimde bir video var. Videoyu Quicktime player ve Premiere den açınca ses geriden başlıyor. Sonradan ses ile video daha eşli şekilde ilerliyor ancak yine de senkron sorunu devam ediyor. Videoyu Vlc media player dan açtığımda herhangi bir sorun olmuyor. Videoları Oppo marka telefon ile çektim. Formatı mpeg 4. Sizce sorun nedir nasıl düzeltebilirim?

 
Gönderildi : 05/11/2020 4:27 am
(@tarikalpat)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Sanırım gerçekten de böyle bir problem varmış ve ben bilmiyormuşum. Aşağıdaki linkteki arkadaşın yaptığı gibi yaptım ve düzeldi. Ancak sorunun nedenini hala bulamadım.

 
Gönderildi : 05/11/2020 4:58 am
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Üstteki youtube videosundan yola çıkarak sorunun nedeni hakkında tahminlerimi yazayım. Videoda yeni video ile eskisi karşılaştırılsa işin gerekçesi rahatça anlaşılabilirdi.

Handbrake ile convert edilen videoda ses kalitesi muhtemelen düşürülüyor. Çünkü varsayılan ayarlarda 160kbps seçili. İlk videoda ses çok daha kaliteliyse, premiere bunu oynatmada zorluk yaşıyor olabilir. Kaliteden ziyade format ve codec farklılığı da buradaki etkenlerden biri olabilir.

Convert edilen videoda 30 fps sabit değer olduğunu söylüyor fakat ayarları bize göstermediği için ben emin değilim. 30fps tepe noktası da olabilir. Eğer tepe noktasıysa, handbrake programı sesin hızını da videoya göre değişken biçimde ayarlıyor. 30fps gerçekten sabit ise, ses de sabit hızda ilerliyor.

Bu tür sorunlar genelde codec sorunu oluyor. Telefonla çekilen videolarda böyle uyuşmazlıklar olması da gayet doğal. Handbrake gibi bir program kullanırken de, görüntü kalitesinden hiç ödün vermemeye dikkat etmeli. Mümkün mertebe raw kaliteye yakın kalmakta fayda var. Harici bir cihazla kaydedilmemişse, ses için de aynı şey geçerli.

 
Gönderildi : 05/11/2020 12:50 pm
Paylaş: