Forum

Master Of Cinema / ...
 

Master Of Cinema / Mobil Oyun

3 Gönderi
2 Üyeler
1 Likes
513 Görüntüleme
(@theonun-ruhu)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhaba.

Bakıyorum da foruma kaydolalı 4 buçuk yıl olmuş ve bu süreçte hayatımda bayağı değişiklik olmuş. Bunlardan biri de yazılım geliştirmeyi öğrenmem oldu. Tabii "öğrendim" diyebilmek çok çok uzun yıllar var ama en azından birkaç adım atabildiğimi düşünüyorum geçen 1-1.5 yılda. Okulunu filan okumayınca çok zorlu ve ağır ilerleyen bir süreç oluyor.

Geliştirdiğim ilk oyunu paylaşmıştım burada. Aslında öğrendiğim az buçuk bir şeyi uygulamak için geliştirmiştim onu. Tecrübe oldu tabii. Sonrasında onu geliştirip yayınladım ama yine istediğim seviyede değildi -Bahsettiğim bu oyunları Google Play'den kaldırdım-. Son olarak onu da geliştirerek ve dilini İngilizceye çevirerek son halini verdim. Tek başıma uğraştığım için ufak tefek sıkıntılar olabilir. Çeviriler çok çok iyi olmayabilir ama genel olarak tatmin oldum ben. Tek sıkıntı, oyunu geniş kitlelere ulaştırmakta hala sıkıntı çekiyorum. Tabii bütçeyi bayağı yükseltince her şey halloluyor ama "bayağı". Çözemedim bunu bir türlü.

Bu süreci kısa da olsa anlatmış oldum. Şimdi oyundan bahsedeyim. Oyuna girebilmek için internet bağlantınızın açık olması gerekiyor. Çünkü oyundaki videoları ve bilgi sayfalarını internetten görüntülüyor oyun. Yani oyunun performansındaki en önemli etkenlerden biri internet bağlantınızın hızı, diğeri de mobil cihazınızın işlemcisi. Oyuna girişinizden bölümlerden birine girene, yani menüden ayrılana kadar bir film müziği duyacaksınız. Sol altta göreceksiniz hangi filmin müziğini dinlediğinizi. Bu kısma dört film müziği yerleştirdim ve oyuna her girişinizde/menüye her dönüşünüzde veya "RESET CHAPTER" butonuna her dokunuşunuzda bu dört film müziğinden biri çalacak. Butonlar net zaten. Sadece "WE RECOMMEND" ve "SHARE YOUR SCORE!" butonlarından bahsedeyim. "WE RECOMMEND" butonunu, sinemayla ilgili internet sitelerini, Youtube kanallarını paylaşırım diye koydum ama şu an boş. İsterseniz Film Fabrikası'nı ekleyebilirim. Hani olurda oyunun kullanıcı sayısı artarsa insanlar görür, siteye bi bakar diye. "SHARE YOUR SCORE!" butonuna dokunduğunuzda açılan sayfada, doğru-yanlış sayınızı görebiliyorsunuz, galerinizden fotoğraf ve dilediğiniz bir isim/nickname ekleyip WhatsApp, Facebook, İnstagram gibi mecralarda paylaşabiliyorsunuz. Oyunda 3 bölüm var. Menü ekranında göreceksiniz zaten haritalarıyla birlikte. Haritalar animasyonlu. Şöyle ki, mesela ilk bölümün bir kısmını oynayıp menüye döndünüz. O beyaz haritanın bir kısmının yeşile döndüğünü ve klaketin yanında ilerleme yüzdenizi göreceksiniz. Bölümler NORTH & SOUTH AMERICA, EUROPE & ASIA  ve CINEMA TECHNIQUE. İlk iki bölümde ellişer videolu soru var. Videolar sorularla alakalı tabii. Videolara dokunup boyutunu büyütüp küçültebiliyorsunuz. Durdurma ve oynatma butonları da videoların iki yanında. Bu bölümlerde şıklardan birine dokunduğunuzda "IMDB" butonu görünür olacak. O butona dokunduğunuzda cevapla ilgili IMDB sayfası açılacak. Tabii oyun içi tarayıcıdan. Yani oyundan çıkma gibi bir durum olmayacak ama bu tarayıcının açılması 4-5 saniyeyi bulabiliyor. Son bölümde on soru var. Video yok sorularda. Kamera açıları gibi temel konular. Ki son bölüm en üstüne düşünmediğim ve özensiz duran oldu açıkçası. Çok daha fazla ve kaliteli soru yazabilirdim son bölüm için ama tek başına her şeyle uğraşmak, bir yerden sonra "bu da böyle olsun ya" dedirtiyor insana. Oyunda otomatik kayıt sistemi var. Yani istediğiniz zaman kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz oyuna. Genel hatlarıyla böyle.

Şundan da bahsedeyim. Reklam sayısı biraz fazla gelebilir, bilemiyorum ama insan mecburen koyuyor reklamları maddi dönüş olması için. 110 soruda toplam 13 reklam var hatırladığım kadarıyla.

Oyunun linki de burada

Düşüncelerinizi, eleştirilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ve son olarak, uzun zaman sonra burada olmak keyifli. Hepinize sevgiler.

 
Gönderildi : 16/01/2021 6:01 pm
(@omerist)
Gönderi: 76
 

Biraz önce indirdim ve oynadım. Öncelikle ellerinize sağlık. Oyuna giriş, sorulara giriş, ana sayfa kısımlarını beğendim. Müzikte hoş olmuş. Belki sorular kısmında da hafif alttan bir müzik verilebilir. Yazı stilleri, renkleri ve şıkların butonları hoşuma gitmedi. 

 
Gönderildi : 16/01/2021 6:43 pm
(@theonun-ruhu)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

@omerist Teşekkür ederim. Sorularda videolar sesli olduğu için ayrıca müzik eklemedim. Sesler birbirine karışabilir diye düşündüm ama şıkların seçilme anında ses efekti koyabilirmişim. Görsel kısım kişisel zevk tabii. Tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. 

 
Gönderildi : 16/01/2021 6:51 pm
Paylaş: