KEzzAP

Eklenen Forum Cevapları

Re: Genel Işık Soruları

Kelvin değeri apayrı bir şey. Kelvin ışığın rengiyle alakalı.Pozlamada dikkate alacağınız şey kameranızın monitöründeki pozlama değeridir. Anasayfadaki derslerde pozlamayla ilgili ders var. Onu izleyi...

Forumda Sinema'da Işık

10 yıl önce
Re: Işık Kaynakları

Şöyle bir şey ortam ışığı, genel aydınlatmayı, yani ambient light'ı yükseltmek için kullanılabilir gibi geldi. Ama denemek lazım. Bir çeşit diffuser ile işe yarayabilir.

Forumda Ticari Ürünler

10 yıl önce
Re: Ekipman Hayali Kurma Başlığı

Şunu görünce bizim bu başlık geldi aklıma.Yeni yıl "dilek" listenizi yapsanıza. Tabi sinema alanındaki dilekler. 🙂

Forumda Ticari Ürünler

10 yıl önce
Re: Elma Kısa Film

Çok güzel, dialogları sonradan mı kaydediyorsun?Rengi kendin mi yapacaksın?

Forumda Arşiv

10 yıl önce
Re: canon 760d flat görüntü

Şuradan canon c-log'u alın ya da bir çok flat profil var flaat gibi, cinestyle gibi google'da aratarak bulabileceğiniz.

Forumda Görüntü Yönetimi

10 yıl önce
Re: Zyndiq

U-flycam'in dengelemesi nasıl? Zorlanıyor musun ayarını yaparken?Bir de hangi kamera ve lensleri kullandığını yazarsan iyi olacak.

Forumda Arşiv

10 yıl önce
Re: Videoda Gren Sorunu

Görüntü kabul edilebilir düzeyde bence. İyi bir hikayede umrumda olmaz.Ama aydınlık çekip sonradan kısabilirsiniz.Bu graini kısmen azaltacaktır.

Forumda Kısa Metraj

10 yıl önce
Re: Anasayfa

Forumda Film Fabrikasi.com

10 yıl önce

monitörün üstündeki gneşlik güneşte hiçbir işe yaramıyordu bende böyle bişi yaptım karton ve siyah bezden 🙂 Ne güzel. Ben de siyah bir t-shirt'ü uygun hale getirmiştim bir keresinde.Monitörü bantlıy...

Forumda Arşiv

10 yıl önce
Re: Blackmagic Pocket Cinema Camera...

Çok iyi, sadece bizim viewfinder zamazingosuyla uyumlu hale getirmek gerek.Biraz sıkıntılarından bahsetmiş yorumda ama, yine de çok hoş.

Forumda Yarı-Profesyonel ve Profesyonel Kameralar

10 yıl önce

Gayet güzel, sahnenin bitişinde genel plana kesme yapılabilir, ama şart değil. Denenebilir.

Forumda Arşiv

10 yıl önce
Re: film gösterimi

Hocam önemli olan o "bir yer" zaten. Ne amaçla, ne aracılığıyla göstereceksiniz?Para kazanacaksanız gösteremezsiniz.Eğitim ve öğretim amacı güdüyor olmalısınız. Bu amaçla yapsanız da yüzyüze olmalı. B...

Forumda Filmcilik Üzerine Tartismalar Yorumlar

10 yıl önce

Bir dakikalık bir google aramasının sonucu: SORU: Önceden yayınlanmış bir filmin gösterimini yapmak istiyorum, izin almam gerekir mi?CEVAP: Bir filmin etkinlikte gösterilmesi o filme ilişkin temsil ha...

10 yıl önce

Benim bildiğim kadarıyla da eğitim kurumlarında ücretsiz gösterim yapılabilir. Fulgura'nın söylediği şartların geçerli olduğunu sanıyorum.Değişmediyse.

10 yıl önce

10. saniye ile 15.saniye arasındaki hareketli planı beğenmedim.Bence filmin içinde sabitten sallantılıya geçmek için özel bir sebep yoksa yapılmamalı. Akıcılığı bozuyor. Bence orayı atıp direkt 15.san...

Forumda Arşiv

10 yıl önce
Sayfa 131 / 755