Forum

Bizik...!

177 Gönderi
30 Üyeler
0 Reactions
52.1 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

İnternet'ten bir süre sonra izleyebileceğiz.

 
Gönderildi : 11/02/2009 3:17 pm
(@kabuss_1)
Gönderi: 299
 

tamamını merakla bekliyoruz...

http://www.minyaturyapim.com

Flycam Nano Önizleme ve Test Videosu

 
Gönderildi : 14/02/2009 9:42 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Henüz bitmemiş halini izledik bugün Fırat'la. Açıkcası bu kadar iyi çıkmasını beklemiyordum ben bu kadar laftan sonra. Başyapıt değil tabii ki ama çok güzel bir taraftar belgeseli. Gördüğüm sorunları Fırat'a anlattım, o da zaten eleştirileri topluyor insanlardan son halini vermek üzere. Bazılarına direk katıldığını, bazılarını söylediğimde ise "ulan ben senin.." dediğini hissettim içten içte :). Kendi el yazısıyla 1 sayfa tutan, ben yazsam 3 satır tutacak kadar da not aldı (hehe).

Bu belgeselin iyi çıkması beni çok sevindirdi, uzun zamandır bekliyordum çünkü. Bazı anlarında (hatta çoğunda) çok büyük şaşkınlıklar yaşadım, Fırat da şahit oldu zaten.. Bir garip bu Adana Demirsporlular, benim de olasım geldi belgeselden sonra, Fırat'a gidelim maçlara dedim :).

Eline sağlık Fırat. Merakla bekliyorum son halini, normalde izlediğim çoğu kısafilmi bile ikinci kez izlemekten kaçınırım sıkılmamak için ama 1,5 saatlik süresine rağmen bunu gönül rahatlığıyla tekrar izleyebilirim ki sanırım bu bile iyi olduğunun bir göstergesi.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 24/02/2009 4:04 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Eylem'den bu kadar olumlu eleştiri alınca içim bir şey oldu 🙂
Zaten beğendiğini hissetmiştim. Hadi bakalım.
Bu DVD'yi kimseyle paylaşma Eylem, isteyene ben veririm zaten.
İsteyen bana gelsin. Lütfen. Bitmemiş hali beleş 🙂

Bu arada yazım da küçüktür, düşünün ne kadar not aldığımı. Ali senden de bekliyorum eleştirileri 🙂

 
Gönderildi : 24/02/2009 10:53 am
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Vay be iyice merak ettim 🙂 Hem de sevindim...

- baço

 
Gönderildi : 24/02/2009 11:34 am
(@ali-unal)
Gönderi: 0
 

Filmi biraz önce izledim. İlk izlenimlerimi ayrıntıyla yazmadan önce belgeseli sevdiğimi söyleyeyim. Tekniğiyle, müziğiyle, anlatımıyla ve kurgusuyla bir bütün olarak çok sevdim. Acılarıyla yaşamaktan hoşlanan insanların, Paris'e gitmek yerine Kırıkkale'yi tercih edenlerin, eğitimli-gibi ve eğitimsiz-gibi olan taraftarlarının aynı heyecanda ortaklaşa buluşmuş olmalarından keyif aldım. Nasıl bir futbol sevgisidir ki bu, aç susuz sürünmekten, otobüs bagajlarında yatmaktan vazgeçemiyorlar? Yalnızca futbol sevgisi mi acaba? Bilemedim, çok da şaşırdım. 20 bin kişilik stadı dolduran bir 2. lig takımı... Canını vermeye hazır taraftarları... "Özgür tutsak oldukça"

Eline sağlık. Sen de en az onlar kadar bu maratona girmişsin anlaşılan. Kurguya son hâlini vermemişsindir belki diye, sana fikir verebileceğini düşündüğüm birkaç noktayı yazayım. İzlerken not almıştım unutmayayım diye.

1. Filmin temposu çoğunlukla yerindeydi. Bazen, kesmelerin hızıyla bazen de sahnenin içindeki hareketlilikle sağlanan tempo, bazı yerlerde sekteye uğruyordu. Örneğin, stada mavi-lacivert kartonların yerleştirildiği sekans biraz fazla uzun geldi. Orada tempo çok düştü. Biraz daha kısalsa hiçbir şey fark etmez gibi geliyor. Bir de, ADS Store'un voice-over anlatıldığı sahnede, mağazaya yaklaşma sahnesi var. Oradaki zoom miktarı da bana biraz fazla uzun geldi. Bunun da tempoyla ilgili ters bir etkisi oldu bende. Mesela onun ardından gelen ADS Cafe sahnesi de 3 ya da 4 saniye sürdü. O da pek kısaydı.

2. Yönetmen olarak olaylara uzaktan, hiç dokunmadan duruşun çok iyiydi. Filmde baştan sona vardı bu. Sen sadece bir gösterici, bir anlatıcı konumundaydın ve aslında belgeseli sen değil, Şimşekler Grubu çekmiş gibi oldu. Bunu çok beğendim. Senin varlığını hissetmemek bana güven de verdi. Belgesel için çok artı bir puan. Tek bir yer hariç, o da duvardaki AKP'yi İstemiyoruz sloganının sanki biraz da emin olmayarak gösterilmesi. Orası eğer senin bilinçli olarak yaptığın bir yer değilse, bence kurguda kesebilirsin zira izleyen kişi, bu sloganı taraftar grubuyla eşleştirecektir. Bunun olmasını istiyorsan, bunu yapmayı amaçlamışsan, o zaman keşke biraz daha tutsaydın. Çünkü böyle olunca, yönetmende bir kararsızlık varmış hissi uyanıyor. Futbol sahnelerinin arasında, bir de bunu ekleyeyim, siyasî gönderme olsun, gibi algılaanbilir (en azından benim aklıma ilk bu geldi). Eh bu da haliyle tarafsızlığına hafif de olsa gölge düşürüyor. Benim görüşüm, o sloganın olup olmamasıyla ilgili değil. Ben, kararlı olarak bir hamle görmeyi bekledim ve bu hâliyle orada bir "çekince" hissettim. Bu beni rahatsız etti.

3. Tezahüratlara altyazı koyarsan iyi olur sanki. Bazen hiçbir şey anlaşılmayabiliyor. Eh tabii, bu durumda tezahüratları senin anlaman gerekecek yazabilmen için (:

4. Filmin sonundaki tezahürat sekansları da bana uzun geldi. Orada da tempo biraz yavaşladı. Tamam, görüntülerde hareket var, coşku var ama art arda aynı coşkulu görüntü, tekdüzelik yaratıyor, o da enerjiyi ve tempoyu düşürüyor.

5. Yeni beste yapıldığı bir sahnede ve filmin en başında pankartların asıldığı sekansta, anlatıcı gibi biri bize durumu açıklıyor. Ben bunu gereksiz buldum. "Şu anda yeni bir bestenin doğuşuna tanıklık oluyoruz" sözü, izleyiciye hakaret olarak algılanabilir. Ben bunu, anlatıcı olarak birinin söylediğini sandım. Eğer sahne içinde herhangi birinin söylediği, senin kontrolünde olmayan bir durumsa, o zaman elbette bir şey yapamayız.

6. Keşke dedim bazen, yeni bestelerin tribünde okunmuş hallerini de belgeselde görebilseydik.

7. Bizik...! adının filmde açıklanmasını çok bekledim ama ya ben kaçırdım ya da sen bilinçli olarak bunu açıklamadın. Filmin adını duyduğum ilk andan beri, Bizik'in ne demek olduğunu belgeselde öğreneceğimizi düşünmüştüm. O yüzden biraz hayal kırıklığı oldu. Tabii, filmde vardıysa ve ben kaçırmışsım büyük eşeklik. Kusuruma bakma şimdiden.

8. Son olarak, bazı yerlerde iki kareyi eritmeyle (fade-in) birbirine bağlamışsın. Kişisel tercihtir ama yine de yazasım geldi. Siyaha düşmek dışında eritme tekniğinin bu şekilde kullanılması bende amatör bir görüntüye bakmışım havası yaratıyor. Hani kurgu programını ilk öğrendiğimizde bütün efektleri uygulamak istiyoruz ya, öyle bir rahatsızlık veriyor. Doğal kesmeleri tercih ediyorum. Hele seninki gibi bir belgeselde, aktüel kameralı, "gizli" çekilmiş gibi duran sahnelerde, eritme tekniği göze batıyor. Jump-cut da olabilir ama yine de ilk tercihim doğal, efektsiz kesmedir.

Eline sağlık KEzzAP. Film olmuş. Ben bu filmi, yerel kulüp tutma kültürünün gelişmiş olduğu Avrupa'ya da ulaştırmanı dilerim. Festivaller aracılığıyla ya da yapımcı şirketlerle bağlantıya geçerek bu filmi dışarıya da satabilirsin. Türkiye'de göreceği ilgiden daha büyük bir ilgi bulabilir. Yolun açık olsun.

 
Gönderildi : 09/03/2009 3:55 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Ali teşekkür ederim güzel yorumların için. Çok etkileyici.
Sorun olarak bildirdiğin şeyler emin ol benim de kafamda sorun olarak duruyor. Özellikle o pankart kısımları falan.
Eylem'le aşağı yukarı benzer eleştiriler yaptınız zaten bu da sorunların oldukça belirgğin olduğunu gösteriyor.

Bizik'i anlamayacak bir şey yok diye düşündüm aslında. Bizik = Biziz'in Adanacası 🙂

 
Gönderildi : 09/03/2009 10:26 pm
(@ali-unal)
Gönderi: 0
 

Bizik'i anlamayacak bir şey yok diye düşündüm aslında. Bizik = Biziz'in Adanacası 🙂
Hehe, benim de benzin bir yere kadar tabii (:

Uğurlu olsun tekrar.

 
Gönderildi : 09/03/2009 11:45 pm
(@sadoline)
Gönderi: 0
 

hocam ben uzun zamandır başlığın sadece ilk sayfasına giriyodum bakıyım bitirmişmi linki gelmişmi die şimdi diğer sayfaları da okuyunca farkettim gelişmeleri:)
hayırlı uğurlu olsun.. bursada da bi galası olsun dicem taşlayacaksınız şimdi:)
ama dvdyi kesin istiyorum parasını nasıl ulaştırabiliriz dvd sonra gelse de olur (sana belli bi masrafı olacaktır para ayarlama sıkıntısı varsa die soruyorum...)

 
Gönderildi : 22/04/2009 2:40 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Mükemmel bir beste:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=86047114819&ref=mf

2.Lig B takımı kendi imkanlarıyla, kendi tribününden müzisyenlerle tezahürat albümü çıkarıyor.
Gel de sevme.

 
Gönderildi : 07/06/2009 10:55 pm
(@eserdem)
Gönderi: 703
 

fırat, herkes izledi.. ben hala izleyeceğim...!!! (!) 🙂

cehalet mutluluktur

 
Gönderildi : 08/06/2009 1:40 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

E bana geldiğinde ne söylemedin a kuzum, açar izlerdik, sana da bir kopya yapardık.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 08/06/2009 2:45 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

fırat, herkes izledi.. ben hala izleyeceğim...!!! (!) 🙂

Of abi 17 GB!
Bir sıkıştırsam, şifreli koyacağım nete ama çok zor onu sıkıştırmak malum.

500'e düşüreyim ben bunu ya da birinizin Vimeo Plus'ını ödünç alayım.

Ama tekrar söylüyorum şifreli koyacağım.
Sadece şifreyi verdiklerim izleyecekler, zira film bana değil merkeze bağlı artık.
Stüdyo gibi müdahale ediyorlar Allah'ıma. 🙂

 
Gönderildi : 08/06/2009 2:52 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Çok önemli işler yapıyorlar:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetay&ArticleID=943590&Date=08.07.2009&CategoryID=41 " onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 08/07/2009 3:52 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Bunlar hep yalan dolan işlerdir yalnız bak ben söyleyeyim. Cinsiyetçiliğe karşı dünya kupası falan güzel tabi ama Adanademirspor taraftarının cinsiyetçiliğe bakışı belli.

http://www.facebook.com/demirspor?v=feed&story_fbid=111412136512&ref=mf#/group.php?gid=62906333824 " onclick="window.open(this.href);return false;

Onun için çok zorlamaya gerek yok.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 08/07/2009 5:07 pm
Sayfa 10 / 12
Paylaş: