Forum

Teknolojik Yenilikl...
 

[Sabit] Teknolojik Yeniliklere Dair Haberler

230 Gönderi
20 Üyeler
3 Reactions
67.3 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

https://www.kickstarter.com/projects/aresdrones/ares-finally-a-drone-everyone-can-fly/comments

Bununla başlayalım, ilginç.

 
Gönderildi : 29/03/2015 3:02 pm
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin
 

Drone'la çiçek teslimatı yapılıyor, yemek teslimatı da deneniyor.. Bahşişsiz pizza sipariş etmeye çok yakınız :} Burda gördüğümüz de bir çeşit drone kiralama ama bu şekilde yapılabileceği hiç aklıma gelmemişti. Bence bu drone'lara ayrı başlık veya forum açılabilir. Zira ben bunlarla çekilmiş porno bile gördüm.

Aklıma gelmişken, bir de bunları hacklemek çok zor değil. En azından şimdilik güvenlik meselesi soru işareti.

 
Gönderildi : 29/03/2015 4:29 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Hahaha Drone'la çekilmiş porno ney ya. 🙂

Sette kullanılan ekipmanlar başlığı altına açılabilir evet.

 
Gönderildi : 29/03/2015 4:38 pm
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin
 

Beastgrip Pro. Basitçe cep telefonunuza tripoddur, lenstir bilumum aksesuarları takarak bütçeyi çok yükseltmeden alınan görüntü kalitesini artırmaya yarıyor. iPhone, samsung ve nokia telefonlarla denenmiş. Diğerleriyle de uyumludur büyük ihtimal.

Detaylar için: http://beastgrip.com

 
Gönderildi : 29/03/2015 5:30 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Hahaha Drone'la çekilmiş p*rn* ney ya. 🙂

Sette kullanılan ekipmanlar başlığı altına açılabilir evet.

Teknoloji ve güncel gelişmeleri en yakından takip eden sektör onlar. 🙂

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 29/03/2015 6:08 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

 
Gönderildi : 29/03/2015 10:45 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

ilginç ama DIY olarak da yapılabilir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 30/03/2015 1:01 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

http://www.cinema5d.com/images-released-canon-4k-camera/

Bırak bu işleri Canon DSLR çıkar, ucuz olsun, hadi bakiim 🙂

 
Gönderildi : 30/03/2015 9:04 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

http://www.magiclantern.fm/forum/index.php?topic=14847

 
Gönderildi : 01/04/2015 5:26 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Bir de windows istiyoruz. 🙂

Şaka maka değil, onca işlemci üzerinde video editin yazılımı çalıştıracağız, az kaldı. Bir de harici port vb olsa da takılan usb ile wireless vb. Bu gidişle her yerde hatta kameralarda bile her şeyi yapabileceğiz.

Tesadüfen şu anda çalışmayan linux tabanlı uydu alıcımı sıfırdan kurayım diye uğraşıyordum ki farkettim, 10 yıllık alete iptv eklemişler. Linux olunca işin içinde, her şeyi yapabiliyorsunuz.

Bu arada; 1 Nisan olmasın?

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 01/04/2015 6:01 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Olabilir... 🙂

Öte yandan nasıl faydaları olabilir. Ne yapabilirsin 550D'yle mesela. Şöyle yüksek çözünürlüklü uzun süreli raw?

Hiç bilmiyom bu işleri de. Abim de linux canavarıdır ha, yazılımcı, ona da sorayım.

 
Gönderildi : 01/04/2015 6:12 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Olay 1 Nisanmış...

Evet teknik olarak çok şey yapabilirsin ama işlemcinin gücü ve ram yettiği kadar. Mesela low-level SD karta yazma yordamlarına erişirsen orada karta yazma hızında sınırlı da olsa bir artış belki yapılabilir. Ya da ram kullanımına müdahale edersin ve atanan ram miktarı artınca buffer artar ve raw süresi artabilir. Ram kadar avantajın olur. ELbette eldeki işlemci gücü ve bellek miktarı elverdiği kadar. Belki de gerekmeyen modülleri (oto focus vb foto özellikleri, menüler vb) kapatıp işlemcinin daha hızlı çalışmasını sağlarsın.

Neyse, şaka çıktı ama olmaz da değil bence. Cep tel üzerinde, küçücük uydu alıcı üzerinde, kol saatinde çalıştığına göre alt yapı uygunsa Canon üzerinde de çalışır.

Ek: Adamlar 1 Nisan şakası kılıklı gerçek yapmışlar. Evet gerçek. Hadi bakalım.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 01/04/2015 6:25 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

http://nofilmschool.com/2015/04/blackmagics-powerful-and-free-compositing-software-coming-mac-very-soon

Blackmagic'ten "beleş" compositing software.

 
Gönderildi : 02/04/2015 1:56 pm
(@homeros)
Gönderi: 0
 

Windows için vardı bayadır, 6-7 aydır Mac'e bekliyoruz gelmez oldu.

 
Gönderildi : 03/04/2015 3:15 am
(@homeros)
Gönderi: 0
 

https://www.blackmagicdesign.com/videos/fusion

NAB 2015'te Mac üzerinde canlı tanıtımını yapacaklarmış. Ondan sonra da herhalde bir hafta içinde indirmeye sunarlar. 20-25 Nisan arası yani indirebiliriz diye tahmin ediyorum. Ama hala en büyük handikapı doğru düzgün tutorial veya training olmaması. DaVinci'de çok iyi bir şekilde bunları desteklemişti Blackmagic -özellikle Alexis van Hurkman ile- umarım bunda da benzer bir yol izlerler. DaVinci'nin kısa bir sürede bu kadar ezici bir şekilde giriş-orta düzeyi ele geçirmesinin en büyük sebebi de budur Color Correction alanında bana göre. Hatta Hollywood'da hala daha baselight açık ara daha fazla kullanılmasına rağmen reklam, klip ve çok yüksek bütçeye sahip olmayan filmlerde de yavaş yavaş kullanım oranını yükseltmeye başladığını düşünüyorum, hele hele bizim ülkede yani domine etmiş durumda. Sahibi olan Gareth Patty adlı arkadaş gerçekten bana göre tam bir pazarlama dehası, kaliteli sinema teknolojisinin gitgide ucuzladığını görüp parasını bu trene yatırdı ve bence gün geçtikçe kazanıyor. Trenin kaybedenleri arasında Adobe (Kısa vadede) ile Avid, FilmLight ve Autodesk (Uzun vadede) yer alıyor bana göre.

 
Gönderildi : 05/04/2015 10:08 pm
Sayfa 1 / 16
Paylaş: