Makinenin başlığı olmayınca açayım dedim. ben a7s ve a7sII kullandım. bu ikisi gerçekten çok iyiydi. 4k, 120 fps veriyor, elde çekim yapabiliyorsunuz. iso performansları zaten inanılmaz. 52000 iso'ya çıktığımı hatırlıyorum ve grain vermemişti. 6300 video için tüm ihtiyacımı karşılıyor ancak ben fotoğraf da çekeceğim. fotoğraf performansını bilmiyorum. konu hakkında bilgisi olan var mı?
Kusura bakma JeanG başlığı görünce daldım 🙂 Senin sorularına cevabım yok yeni sorularım var 🙂 Bildiğim kadarıyla sen de bmpcc vardı. Ben de bu aralar bmpcc almayı planlıyordum fakat a6300 kafamı karıştırdı. Eğer makineyi alırsan bmpccyle kıyaslama imkanına da sahip olacaksın. O zaman burada bunu paylaşırsan sevinirim. Bir de Fulgura görürsen bizi bi aydınlatırsan çok makbule geçer.
When you have to shoot, shoot. Don't talk.
selamlar, evet bence bmpcc var. ondan memnunum aslında yapılış amacına göre gayet güzel performans veriyor. ben pratik işler yapmam gerektiği ve aynı zamanda fotoğraf da çekeceğim için değiştiriyorum. mevcut seçenekler arasında da en önde 6300 geliyor. onun abilerini kullandım ve çok sevdim. 6300 de orta segment olarak gayet işe yarayacak. beni en çok 120 fps vermesi ve 4k alternatifi olması cezbediyor. bir de autofocus özelliği. gh4 96 fps veriyor. 96-120 pek farketmez ama autofocus avantaj benim için. film çekecekseniz pek işe yarayacak bir özellik değil. ama film olayında da log modlarını artık internetten bana gelen kadarıyla incelemeye çalıştım ve 6300 daha geniş dynamic range sunuyor gibi geliyor. o yüzden favorim 6300. ben gh4 ile 6300 kıyasladım ama bence bmpcc ile 6300 kıyaslamasına pek girmeye gerek yok. sonuçta raw ve 10 bit veren 13 stop dinamik aralık veren bir makine bmpcc. 6300 ise 8 bit. eğer film çekmek için bu ikisi arasında kaldıysanız bence gh4'ü de düşünün çünkü onda 10 bit alma imkanı var diye biliyorum.
fulgura bizi aydınlatırken 6300 ile gh4'ü de bi değerlendirse ne güzel olur.:)
Arkadaşlar ben Sony ürünlerini takip etmiyorum açıkçası. İlgimi çeken ve sahip olmayı düşünebileceğim tek modli A7S II ki o da ISO performansı yüzünden. Diğerlerini biraz inceledim ama 8 bit konusunda beklentilerimizin sınırları belli olunca çok üstelemiyorum. GH4 benim gündüz ihtiyaçlarımı sorunsuz karşılıyor. Keskinliği ve iyi bir lensle doğrudan yayına girebilecek görüntü vermesinden memnunum. Daha çzel işler içinde BMPCC bence fazlasıyla yeter. Bu nedenle 8 bit üstü veremeyecek bir kamera bence çok ilginç değil. Sony'nin son modelleri de bu nedenle GH4 dengi gibi görünüyor. Elbette GH4'ten sonra çıktıkları için 96 yerine 120 fps gibi artıları vardır ya da S-log biraz daha iyidir belki ama sınıtr belli. GH4 kendi verdiği 10 bit ile pek fark yaratmadı ama ben denemedim henüz. Bana bu a6300 sanki bir tür 7D gibi geliyor yani 5D kadar güçlü olmasa da ondan geri de kalmayacak bir kamera gibi. Zaten A7 serisinin biraz budanmış ve hesaplı hali gibi. Dediğim gibi, benim DSLR dünyasında şu anda düşünebileceğim modeller sadece 5D Mark iii (14bit raw için), A7S II (gece için) ve belki de GH5 ama onu da daha göremedik.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
JeanG yaptığı iş anlık ve hızlı çekim gerektirdiğinden ben a6300 ya da gh4'ü senin için daha uygun görüyorum.
Fulgura gibi sony'nin ancak a7s ve a7s2'sini düşünürüm, a6300'ü hiç takip etmedim.
Ama senin yerinde olsam ben GH4'ü tercih ederdim sanıyorum, eğer ki a6300 sony'nin düşük ışık performansından bir şeyler kapmadıysa.
Çünkü GH4 ile çekilen birçok klip, tanıtım, gezi, belgesel gibi hız gerektiren işlere baktığımda çok iyi bir performans sunuyor.
Benim gibi kamerayı planlı ve programlı ve görece ağır ilerleyen işlerde (kurmaca film) kullananlar için pocket iyi bir tercih, ama pocket bana birkaç kullanımda "hız" konusunda iyi bir tercih olmadığını gösterdi. Artık hız gerektiren çekimleri hala 550D ile yaparım gibi geliyor.
Neticede senin yerinde olsam GH4 tercih ederdim çıkan sonuçlara baktığımda.
Misal şöyle bir aradım şu karşılaştırmada bana GH4 daha iyi geliyor, ama lensler de farklı tabi, daha detaylı bakmak lazım:
Şu karşılaştırma daha anlamlı düşük ışıkta daha iyi olduğunu söylüyor a6300'ün:
a6300 kullandıysan ve memnunsan bizden daha çok bilgiye sahipsin, yardır gitsin.
fulgura basit bir şey sormaya çalışayım gh4 gece performansı için canon ff bir makineyle kıyaslarsak durumu nasıl olur? f 1.7-1.8 için düşündüğümüzde. aynı temizlikte görüntü verir mi?
kezzap'ın mesajını da msj yazarken gördüm. 6300'ün iso performansını göremedim ama illa ki işimi görür diye düşünüyorum. çünkü 1.4-1.8 arası diyaframla herhangi bir canon ff makine yeterli oluyordu. a7'ler artık nasıl yapıldığına hayret edilecek bir performans sunuyorlar. onları ayrı bir noktada tutuyorum. senin de bahsettiğin sebebe bağlı olarak 6300'ün videoda autofocus yapması ve bunu görece hızlı biçimde yapması beni çok çekiyor. gh4'e baktığımda artı olarak keskinlik görüyorum. 96-120 fps çok da büyük bir fark değil. çoğu zaman 50 bana yetecek. 2. bir şey de 6300 de çok küçük, pocket gibi ve bu sıkıntı olacak. aynasız makineleri henüz profesyoneller de tanımıyor maalesef. gh4 yine görece biraz daha büyük. ve 2. elde gh4 biraz daha ucuz. gece performansında 1.4-1.8 arası diyafram ile kullanacağım için ikisinden de pek korkmuyorum çünkü aynasızların genel olarak dslr'lara göre iso başarımı daha iyi.
film olayı için de log modlarıyla çok da fena olmayan cinematik bir görüntü alabileceğimi düşünüyorum. pocket'ın sundukları tartışmasız elbette ama ben video için bir kamera ihtiyacı duyuyorum artık. olmadı film için kamera kiralarım diyorum bu saatten sonra. yılda bir kısa zor çekiyoruz zaten. 🙂
Bİrebir karşılaştırma yapmadım ama tahminim Canon'un performansının %90'Inı verir. Kayıp da MFT sensör yüzünden. Daha keskin görüntü verir ama senseller daha ufak oldukları için düşük ışık performansında daha kötüler. Ben aradaki farka kabaca 1 stop derim ki uygun lens ile kapatılabilir. Bu arada elbette profil farkı da var. Düz Canon ile GH4 Cine-D kıyaslanırsa sanırım denk olurlar. Öte yandan Canon'a ML yüklenirse yine o öne geçer. Ben GH4'ü gece kullanacak olsam 1.4 lens ile tercih ederim ki 1.8 de hiç fena değil hatta netlik için daha iyi. GH4'in sorunu biraz gürültüsünü kontrol etmek zor. Yani profil ile durum iyiye gitse de gürültü her zaman daha belirgin gibi. Biraz üzerinde çalışılırsa o da hallolur.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
teşekkürler fulgura
edit: fotoğraflar hatalı olduğu için mesajı kaldırdım.
bunu da kaldırdım.
bu da oynanmış hali. ortamdaki ışık buradakine yakındı.
[img][/img]
Umutum benim ekran kalibrasyonu biraz sakat. Yanlış değerlendirebilirim ama (ekranımdan gördüğüm doğruysa) siyahları bilerek mi gömdün. S-log'da aldığın kayıtta dinamik alan 7D'den bir stop kadar geniş görünüyor. Bu da ciddi yapılacak bir çok proje için gayet iyi bence.
BU arada satın aldın mı?
şimdi ben de mac'te baktım dün benim pc de yapmıştım baya göçük görünüyor buradan hem kontrast hem saturation. pc'de bu ayarı nasıl yapabiliyoruz? üstteki slog 2'de f1.4 ve iso 1600'de. dinamik aralığından memnun kaldım. 100mb de %15 civarı bir oynama payı veriyor. altta meğer berbat görünüyormuş ama input lut slog2 deyip üzerine de film lut atınca yerine oturuyor.
6300'ü aldım geçenlerde.
Benim şimdilik pek beğendiğim söylenemez.
Ama sıradan bir görüntü bu. Net bir şey söyleyemem, belki sadece görüntünün içeriğinden kaynaklı, belki renk düzenlemesinden kaynaklı bir şeylerdir. Ama hoşlanmadığım bir şeyler var.
Örnek sayısı arttıkça, daha net şeyler söyleyebilirim.