Forum

[Sabit] Canon 5D MKII

151 Gönderi
32 Üyeler
0 Reactions
40.3 K Görüntüleme
(@siyah-ok)
Gönderi: 211
 

Bende uzman falan değilim ama kendimce olayı az biraz çözdüğümü düşünüyorum...işin tekniğini çok çok iyi bilen dostlarımız abilerimiz gerekli tüm verileri uzun uzun anlattı zaten...ben basit,belkide saçma bir benzetmeyle görüşümü paylaşacağım 🙂 Kamera insanlara izletmek istediğin şeyi kayıt etmeye yarayan bir araçtır.. esas olan anlatmak istediğin hikayendir...ve onu nasıl anlattığındır.. Kullandığın açılar,kadraj,geçişler,ışık,renk,müzik,oyuncu vs vs vs...birbirini kombin eden onlarca faktör...bunları bir ahçı gibi doğru oranlarda kullanarak doğru lezzeti yakalayabilirsin...gelelim salak benzetmeme...tüm bunları yaparken bir kamera kullanacaksın.. Kameraları bayanlara benzetecek olursak :))) sinema film kamerası Adriana Lima olur... ve haliyle bizi biraz aşar... ama amacımız eşli bir davete Adriana gibi bir bayanla gidip göz doldurmak olsun...alternatif olarak 2 kız arkadaşımız var....biri alo dediğinde 10dk da seninle o partiye gitmeye hazır güzel bir hanım efendi...yani sony yada panasonic kamera...diğer bayana alo dediğinde seni 2 saat kapıda bekletir...yok postişi yok takma kirpikleri yok makyajı saçı vs vs derken 2 saat seni bekletir ama sabredip beklediğinde...Adrina Lima havasına yakın bir bayanla davete katılmış olacaksın....extra hiçbir şey yapmadan dikkatler üzerinize çekilecektir...10 dk da hazır olan güzel bayanla içeri girdiğinde bu denli bir etki yaratamayacaktır.... 10 dk da hazır olan güzel bayan...çok zeki ve kültürlü vs ise.. oradaki insanları kendine rahatlıkla hayran bırakabilir...2 saat de hazırlanan bayan zeki ve kültürlü ise gecenin yıldızı olacaktır...2 side çok bir şey yapmadan bir köşede oturacak olursa ...sadece 2 saat de hazırlanan bayan fark edilecek ve bir etki yaratacaktır.. diğeri fark edilmeyecektir...2 side aptal sarışın düzeyinde ise her türlü sizi rezil ederler...Adriana Lima da olsa salak ise sizi rezil edecektir...sonuç....DSLR biraz zahmetlidir...ıvırı zıvırı uğraştırır lakin...aptalca işler yapmadığınız sürece...pek bir yetenek gerektirmeyen sıradan çekimlerle bile birşey yapmışsınız gibi bir etki verir izleyenlere...Yolun başında olan bizler için bulunmaz bir nimet...İyi şeyler zor olur 😉

yasına Siyah'ım...

 
Gönderildi : 22/05/2012 4:28 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

İlginç bir benzetme ama esası itibarıyla doğru denebilir. Bir de şu var: Alacağınız video kamera (siz burada hatun kişi benzetmenize devam edebilirsiniz) sadece ve sadece o iş için kullanılması gereken ve biraz ağır bir yüktür. Paranız olsa da Red gibi bir kamerayı alıp yanınızda gezdiremezsiniz her gün. DSLR sırt çantasına da girer. Her deliğe de uyar. Doğru kullanılırsa ve biraz da zahmetle Red ya da değeri onbinlerce olan diğer kameralara yakın sonuçlar verir. Fakat üst yani çok profesyonel dünyaya girmeye çalışırsanız sizi zorlamaya başlar. Büyük perde sunumları baştan doğru yaklaşılmamışsa zorlayabiliyor. Yine de verdiğin paraya aldığın verim olarak tartışılmaz. Yoksa DSLRler sorunsuz ya da kusursuz değiller ve oldukça tehlikeli makineler. Yine de insanlara bugüne dek diğer hiçbir teknolojinin vaadedemediği bir dünyanın sınırlarını açıyorlar. Sonuçta istediğiniz olmazsa da elinizde çok iyi bir fotoğraf makinesi vardır ve hayatınıza devam edersiniz. İsterseniz de yarın satarsınız. Fazla tantanaya gerek yoktur.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 22/05/2012 4:47 am
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Burada Fulgara diye bir var. Unesco nun vücut bulmuş hali.. Sağolsun, Allah ondan razı olsun. Müzik bölümnden yardım istesem oraya yazıyo, dsrl den yardım istesem oraya... Her yerde tam destek tam yardım.. Teşekkür ederim arkadaşım. Bu başlık altında olmamalı bu yazı pm de ola bilirdi ancak paylaşmak istedim.

canon 5d mark2 ve 2-3 adet objektif Hollanda fiyatı ile yaklaşık 2.500, 3000 euro gibi bişey tutuyor. Peki, aynı paraya alınacak normal bir kameradan daha mı üstün bu dsrl kameralar? Objektif değişe bilirliliği dışında ne üstünlüğü var bu dsrl kameraların diğerlerinden?

 
Gönderildi : 24/05/2012 6:59 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

bir kaç gün önce nihayet 5D Mark II aldım. Kendimi Dslr dünyasına yeni girmiş gibi hissediyorum. (Ki çok da olmadı ama..) 550d den 5d ye geçince e3şşekten inip ata binmek neymiş göedüm, yaşadım, biliyorum. Full Frame önemli değil diyenlerin ne kadar haksız olduğunu gördüm. Korkmadan iso yu 2400 3600 lere çıkarınca görüntünün hala temiz olduğunu görüncede 5d ile 7d arasında Full frame hariç pek değişiklik yok diyenlerinde haksız olduğunu yaşadım. Tamam pahalı tamam profesyonel işi, ancak 550d ve yanında 3 lens öncermektense, insanlara 5d mark ii alıp, 50-100 liralık manual lensleri almalarını öneriyorum. Zira bugün elimde bulunan Chinon 28mm f2.8 ile canon 24-105 L f4 lensi keskinlik bakımından kıyasladım. İkiside F4 değerinde idi ve yakın obje çekimlerinde 20 euroya aldığım manual lens ikinci eli 500 600 euroluk lensden daha iyi idi. Belirgin şekilde daha az soft ve daha az flulaşıyordu yüzdeyüz crop yaptığımda. Yani arkadaşlar. Alacak ya da düşünecek olanlara bu makina canavar. Bir senedir Dslr kullanmama rağmen sanki yeni başlıyor gibiyim. Hatta forumda 5d Mark II kullanıcısı varsa mailleşelim lütfen çünkü çözemediğim yanları var, bilgi almam gerek. Bu arada bir de reklam yapayım. 550D makinamı satıyorum alıcı varsa irtibata geçsin Lütfen:)

İyi hafta sonları FF

 
Gönderildi : 17/02/2013 2:52 am
(@ilkersn)
Gönderi: 0
 

bak ya 😀 Gcmn ben de 600d kullanıcısıyım çok isterim markII almak. Sırf onun için sadece manuel lensler alıyorum full frame de kullanırım diye. Ama millet aynaya çarğıyor bazı m42ler diyor ne diyosun bu mevzuda?

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

 
Gönderildi : 17/02/2013 3:05 am
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Dostum.. Bugün tam 8 Tane M42 lens aldım yanıma. Sırf denemek için Fotoğraf çektim hiç birinde böyle bir sorun olmadı. İçini ferah tut. Manual lenslerin içinden öyle canavar lensler çıkıyor ki çok ciddiyim bazı L lenslere bedel. Örneğin bugün deneğim Accura 135mm yine Pallas Mc lens yine çok kullandıüım Chinon 28mm.. bunlar keskinlikte harikalar. Tek problem şu Renkleri diğerleri kadar doygun değil. Ama bu da zaten problem değil. Zira Montajda hallederiz:) Ama benim yaptığımı yapma. sakın evi Manuel lenslerle doldurma. Bende şimdi çok üst seviye manual lensler yok. orta seviye ve üstü var. Ancak sen en üst seviye üç lens. 28mm ya da 24, 50mm ve bir de 135 yada 200mm bir manual lens alırsan hem fotografda hem videoda işini görür. Bir de 50mm 1.4 olsun ki hem karanlıkta onu kullanırsın ışıksızlık durumunda hemde harika portre fotograf ya da portre yakınlığında videolar çekersin. Selamlar dostum.

 
Gönderildi : 17/02/2013 3:42 am
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

http://www.panoramaplanet.de/comp/

Buyur buda listesi. Liste de olmayanlar da kullanılır. Denemek lazım.

 
Gönderildi : 17/02/2013 3:43 am
(@sataman)
Gönderi: 0
 

Arkadaşlar shutter konusunda bir sorum var.Makinarda bu adedin ortalama kaç olması ,o makinanın yıpmanmadığını ve alınabirliğini gösterir.Bu rakkam makinanın cinsine göre değişibilirmi.Örneğin 550d makinada 10.000 iyidir ama mark 3 de 25.000 bile iyi durum demektir.Biraz karışık izah ettim galiba ama sonuç olarak anlamak istediğim ,2.el makina alırken ,bu çekim sayısı en fazla kaç olursa alınabilir-(makinanın başka özellilerine bakmadan yanlızca bu adedi incelersek.)-.5d mark 2 veya 3 almak istiyorum,kısa film çekmek için kullanacağım,aralarında fonksiyon olarak çok fark varmı. Tşk.

 
Gönderildi : 11/08/2013 8:42 pm
(@sataman)
Gönderi: 0
 

Sorum hala günceldir 🙂

 
Gönderildi : 12/08/2013 6:10 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Alacağınız makinenin temelde nasıl kullanıldığı shutter ömründen daha önemli. Unutmayın ki her video çekimi tek bir shutter sayılır ve örneğin benim kameralarımın shutter ömürleri fotoğraf çeken arkadaşlarımınkilere göre düşük. Bunlar gösterge olmamalı. Kamerayı inceleyin, bir bilene inceletin. Çekilmiş RAW görüntü üzerinde ölü ya da donuk piksel var mı arayın. Bunlarla ilgili yazılımlar var. Sensörü gözle kontrol edin toz veya leke var mı diye. Mark 2 ve 3 için 100.000 shutterdan aşağı sorun beklenmemeli ki 150.000 shutter ömür biçilir en az. Mark 3 biraz daha iyi o açıdan. Gerçi shutter ölse de tamiri yapılıp sıfırlanır, yani kameranın en önemli parçası değil. Ama bir tek SD kart yazma devresi sorunluysa tamiri kolay değil. Temiz ve iyi gördüğüm ve sahibine güvendiğim bir Mark 2'yi fiyatı uygunsa 100.000 shutterda da almaktan tereddüt etmezdim şahsen.

Araba alırken de km'ye bakılır ama adam vitesi yanlış ya da kötü kullanmışsa o araba 10-20 bin km'de de haşat olurken 80 binde tertemiz ve sorunsuz araba alıp yine bir 80bin daha sorunsuz binmek mümkün.

Selamlar

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 12/08/2013 8:47 pm
(@sataman)
Gönderi: 0
 

Teşekkürler Fulgura,çok güzel anlatmışsın.

 
Gönderildi : 12/08/2013 8:51 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Merhaba arkadaşlar

Err70 ve 80 hatası alıyorum. Makina açılıyor menu ayalarını dıyafram ayarları ustteki ekrandan gore biliyorsunuz. Ancak arka panele goruntu yansımıyor (menu goruntusu yansıyor) vizorden tek kare fotograf cektiğimde odaklanıyor perde calısıyor ancak karta işleme sırasında arka ekran birbirine giriyor çizlgiler tuhaf renkler derken ustte err 70 ya da 80 hatası alıyorum. Video cekimine ise geçer geçmez durum aynen devam ediyor.

Bir fikri olan var mı? veya bilgisi?

 
Gönderildi : 17/04/2015 3:30 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

CF kartını formatla ya da değiştirip tekrar dene. Yani başka kart ile de dene derim. Kataloğa baktım ve err70 görüntü ile ilgili bir hata diyor. Yani karta yazılan şey okunamadığı için olabilir. Sonucu da bildirirsen ona göre bakalım.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 17/04/2015 3:59 am
(@homeros)
Gönderi: 0
 

Fulgura'nın dediği olmazsa, objektifin elektronik bağlantılarının temas ettiği noktada da kir vs. kalmış olabilir. Onda da 7D'de benzer bir hata olmuştu, temizleyince gitmişti. Çekim anına kadar gerçekten diyaframı kısmadığı için problem olmuyor ama çekerken -veya canlı izlemede- diyafram kısılması gerektiği için o iletişim gerçekleşmediğinden hata veriyor cihaz.

 
Gönderildi : 17/04/2015 5:32 am
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Teşekkürler Fulgura ve Homeros. Pazartesi bir CF kart takıp deneyeceğim. Temas yerlerini sildim. Makineyi resetledim yeniden yükleme yaptım ancak değişen birşey olmadı. Umarım sorun kartdadır. Geri bildirim yaparım.

 
Gönderildi : 19/04/2015 2:41 am
Sayfa 10 / 11
Paylaş: