Forum

'MELEK'

18 Gönderi
14 Üyeler
0 Reactions
3,722 Görüntüleme
 erso
(@erso)
Gönderi: 54
Başlığı açan
 

herkese slm.ilk kısa film yonetmenligim.senaryo değerlendirmesinden daha fazla goruntuler hakkındaki eleştirilerinizi merak ediyorum.senaryo ve yonetmenlik kısmını problemli goruyorum :)goruntu yonetmenliği hedefim.canon xl 1 le çektim.ışık yada başka bir ekipman kullanmadım.yuklemeden dolayı bazı problemler ve atlamlar var jenerikte çok hızlı geçior.ilginiz ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

http://vimeo.com/1817876

8 yaşında bir kızın televizyonda izlediği filmden etkilenerek,kendi hayatına son vermesi..Televizyonda izlediği bu olayın
çocuklar tarafından bir oyun gibi algılanması üzerine bir kısa film.Çocuklarda, televizyondaki günlük hayat gibi tanıtılan
gerçeklikle, kendi yaşamlarındaki gerçekliğin bir birine geçmesi üzerine, gerçek bir olaydan uyarlanmış bir hikayedir.

 
Gönderildi : 14/02/2009 3:04 am
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Girişteki dilek ağacı sahnesinin kalitesi yüksek olsa güzel olacakmış gerçekten...

- baço

 
Gönderildi : 14/02/2009 3:20 am
(@hhkaya)
Gönderi: 85
 

birşeyleri yansıtmaya çalışmışsın, mekan seçimi kötü çocukların oyun oynadıkları yer hiç orjinallik yansıtmamış bide arkalarındaki yazı ((KÜL DÖKMEYİN)) filmi kopartıyor seyirciden sanki kasti yazılmış, birde çocukları çekerken sanki deneme çekimi yapargibi anlamsız focuslar yapıyorsun bide çok PAN yapmışsın o sahne beşşik gibi salanıyordu ve bir çok hata sende farkındasındır ama ilk işinde olsa çok daha iyişeyler yapman dileğimle say ➡ gılar..

kardeşim sen düşünceden ibaretsin
geriye kalan et ve kemiksin.
gül düşünürsün gülistan olursun
diken düşünürsün dikenlik olursın.

Hz. MEVLANA

 
Gönderildi : 14/02/2009 12:28 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 1450
 

çok beğendim...özellikle ilk sahnedeki görüntü seçimlerimlerine anlatış biçimine bayıldım...diğer sahneler üzerinde biraz daha çalışılabilirdi..ama kesinlikle bahsettiğin yapmak istediğin şeyler(görüntü yönetmenliği) konusunda bence çok yeteneklisin..yeni başladığını söylediğin için üzerime vazife olmayarak bir kaç tavsiyede bulunmak isterim..muhakkak sen de biliyorsundur ama ben yinede söyleyeyim..bol bol fotoğraf çekmeni ,görüntü yönetmenliği konusunda başarılı filmleri bol bol izlemeni, bu konuyla ilgili yazılmış kitapları okumanı tavsiye ederim...çünkü bu konuyla ilgili potansiyelin yüksek ciddi şekilde beğendim..birlikte çalışmak ta isterim ...bol bol devamını bekliyorum

not: görüntü yönetmeni olmak istediğin ve yetenekli olduğun için işin biraz daha kolay...çünkü eline kamerayı alıp durmadan çekeceksin...ısrarla bol bol videolarını bekliyorum ...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 14/02/2009 4:18 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 1450
 

şimdi bir daha izledim özellikle hhkaya nın yorumları açısından..yazının bişeyi kopardığı yok..sadece bi yerde yazıdan alıp çocuğa yönelmişsin sanki yazıyla bir işimiz olacak hissi veriyor..ama genel olarak asla filmin önüne geçmiyor..sürekli pan yapılması fokusun değişmesi tam tersine filmi daha güçlü hale getirmiş..bu bir "çocıkların oyunu" sahnesi ve birazdan birşey olacak hissiyatı..benim yorumum doğru bir tercih olduğuydu..tv de bu işten yükle para kazanan ve ne yaptığını kendi bile bilmeyen hatta başka birilerinin klibini mm bazında kopyalayabilen yeteneksiz klip yönetmenlerini izleriz, beğeniriz..sorgulamayızda..bence onlardan çok daha başarılı bir çalışma...her haliyle..tekrar tebrikler...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 14/02/2009 4:41 pm
(@hhkaya)
Gönderi: 85
 

3.24 deki derinliğin nereye gittiğini göremeyenler 4.20 deki odak mesafesinin çocuğun ensesini izlettiğinin demi farkına varamamışlar ? say ➡ gılar

kardeşim sen düşünceden ibaretsin
geriye kalan et ve kemiksin.
gül düşünürsün gülistan olursun
diken düşünürsün dikenlik olursın.

Hz. MEVLANA

 
Gönderildi : 14/02/2009 5:58 pm
(@ercane)
Gönderi: 714
 

x1 in netleme probleminden oluşmuş bence bütün focus sorunları.netlik yapmak çok zor o aletle cidden.
potansiyel var ama ilk işlerde bazı mekanlar bizi yanıltır.nerden çeksek güzel gibi gelir sora oha diyip kendi yaptığımıza aşık oluruz.filan filan, ilk sahneden sonra içeri geçtiğinde nasıl devam edecek acaba dedim ve malum problemli planlarla baş başa kaldım.ama olur her seferinde daha iyi olur kesinlikle.kurcalamaktan çekinmemek lazım.
daha iyilerine, saygılar..

 
Gönderildi : 14/02/2009 6:04 pm
(@demon)
Gönderi: 104
 

Pan güzel, pan hoş ama focus kaybı çok gözüme battı. 🙂 Bir de çocukların oynadığı yerdeki duvar fazla dikkat çekiyor. Ben de izlerken orayla ilgili bir şey bekledim aslında.
Ağaçlı sahnede ise kontrast biraz daha mı yüksek olsa diye düşünmedim değil.

Bunların dışında oldukça güzel. Tebrik ederim.

 
Gönderildi : 14/02/2009 6:41 pm
(@kabuss_1)
Gönderi: 299
 

elinize sağlık güzel iş çıkarmışssınız yalnız birkaç noktaya değinmeden edemeyeceğim. birincisi çocukların oyun sahnesi sanki biraz uzun olmuş yine oyun sahnesinde zoom lar rahatsız ediyor bir iki yerde var ama olmasaymış diyor insan. bir de son ölüm oyununa geçiş bir lafın ötesinde olabilirdi. filmin anlatmak istediği mesajı pas geçmiş gibi olmuş. örnek diyalog şöyle olabilirdi:
-bugun tv de yeni bir oyun öğrendim
-adı ne
-melek oyunu. oyun bitince melek oluyorsun
-nasıl oynanıyor
-gel göstereyim...
gibi olabilirdi anlatmak istediğin mesajı biraz daha baskın hale getirirdi diye düşünüyorum tabii acizane 🙂

http://www.minyaturyapim.com

Flycam Nano Önizleme ve Test Videosu

 
Gönderildi : 14/02/2009 9:02 pm
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Filmin girişindeki mekan, plan seçimi ve kurgunun ritmiyle birlikte müzik birbirini çok iyi tamamlamış. Çok etkili.. Özellikle mekan ve kadrajların özenli seçimini filmin bundan sonrasında da beklerdim.

Mevzu da hiç yabana atılmamalı bence, günümüz medyasının çocuklar üzerinde bu denli ağır etkiler bıraktığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden seçtiğin konu ve anlatış biçimin gayet güzel.

Tebrikler..

 
Gönderildi : 15/02/2009 4:37 pm
(@arduss)
Gönderi: 28
 

Bende oyun sahnesini uzun buldum, onun dışında beğendim emeğinize ve elinize sağlık 🙂

 
Gönderildi : 15/02/2009 7:34 pm
 erso
(@erso)
Gönderi: 54
Başlığı açan
 

herkese filmimi izlediği ve eleştiri yaptığı için çok teşekkür ederim.haklı olduğunuz bir çok nokta var ve çoğunada katılıorum.ben filmimi biraz anlatmak istiorum o konuda da eleştiri yaparsanız sevinirim.
yonetmen olarak hikayayei 2 ye ayırdım.sanal ve gerçek olarak ve herşeyi ona göre tasarladım.ilk bolum sinemayı temsil eden bolumdu ve bu yuzden tamamen sinema estetiğinde çekmek istedim elimden geleni yaptım.mekan ve kadrajlar soyutlamalar hep bu estetik içinde düşünülerek çekildi.2 bolumde ise artık biz geçekteydik ve ben gerçeğin sinemanın idealize ettiği gibi olmadığını düşündüğüm için daha aktüel bir çekim tarzı ve gerçek mekanlar kullanmak istedim.mekan ve yazı oyuncularımın gerçek hayatta oynadıkları yerlerdi ve oyunn planları tamamen durmadan ve doğaçlama çekildi.sadece arkadaşımın kameranın onunden geçtiği kısım ve oyunun bittiği sahne hariç .amacım sinemadaki mükemmel kamera kullanımınndan çıkıp insan gözünü taklit etmekti.bunu da kesik ve devrik kadrajlar hızlı panlar ve sürekli değişen ve kaçan fokuslar olarak uyguladım.
goruntu yonetmenliği kısmında da bu düşüncelerimi belirli ekollerden ornekler alarak desteklmek istedim.ilk bolum doğu avrupa rus estetiği,mükemmel kadrajlama,ışık kullanımı ve soyutlama,2. bolum ise son donem holywood ve amerikan dizileinde kullanılan aktüel ve hareketli kamere kulanım tekniğiydi
tabiki bunlar ne kadar uygulayabildim ne kadar aktardım tamamen isizn yorumlarınızdan sonra karar verebilirm.ama en azından elimden geldiğince duşuncelerimi uygulamaya çalıştım.hepinize teşekkürler..bende burdaki filmleri izleip nacize fikirlerimi paylaşıcam..

ers

 
Gönderildi : 16/02/2009 1:19 am
(@enjeksiyon)
Gönderi: 1450
 

bence söylediklerinin hepsini yapmışsın..çok başarılı...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 16/02/2009 1:28 am
(@sadoline)
Gönderi: 0
 

son derece özgün bi iş olmuş tebrik ederim! değindiğin konu çok önemli benim de dikkat çekmek istediğim hususlardan biridir.. (organize amcalar'ı çekmiştik benzer bi vurgu için)
görüntüler konusunda gerekli eleştiri ve açıklamalar yapılmış ancak filmin daha etkileyici olması için çocuklara hiç diyalog vermesen ve oyun görüntülerini daha kısa tutup geçişlerle versen bence daha iyi olacaktır. sadece "bak ben şimdi melek olucam" demesi tek başına yeterli gibi sanki.
çalışmalarının devamını da bekliyorum ve eline sağlık diyorum.

 
Gönderildi : 17/02/2009 8:45 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Filmin ilk kısmı ile 2. kısmının aynı ellerden çıktığına inanmak zor cidden. Her açıdan zor. Tebrikler. Yalnız ilk kısma karizmatik bir dış ses lazım hakkaten.

Ancak oyun sahnesinin en az yarı yarıya kısalması lazım, baştaki duvar sahnelerini atarak başlanabilir buna.

Hoş bir film olmuş. Pek çok ilk filmden kat be kat ileride. Başarılar.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 18/02/2009 12:07 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: