Forum

[Sabit] Adobe Premiere ile İlgili Genel Sorular

424 Gönderi
89 Üyeler
1 Reactions
140.4 K Görüntüleme
(@tuoberg)
Gönderi: 0
 

Merhaba arkadaşlar 

Şöyle bir sıkıntım var çözüm önerilerinizi sunabilirseniz sevinirim.

Premiere 2020 kullanıyorum. Proje oluşturup videoları aktardıktan sonra bildiğimiz üzere sağ alt köşede "conforming" yazıp tarama yapıyor program. Tüm videoları taradıktan sonra işimi bitirip kaydedip çıkıyorum. Normalde projeyi tekrar açtığımızda conforming yapmaması lazım ama her defasında bazı video parçalarında yapıyor.

Benim sıkıntım Media encoder'da 10 tane premiere proje dosyasını açıp render aldığımda. 1 saatlik videonun bazı yerlerinde (ortasında, başında, sonunda) seste senkron sıkıntısı yani kayma oluyor. 

Bunun nedeni nedir sizce ? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 19/11/2021 2:07 pm
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

@tuoberg, sesteki senkron hataları çoğunlukla sample rate farklılıklarından kaynaklanır. Mesela video projeniz 48 khz ise ve siz 44.1 khz ses dosyalarıyla çalışıyorsanız, render sonrası böyle bir kayma mümkün.

 
Gönderildi : 19/11/2021 11:20 pm
(@tuoberg)
Gönderi: 0
 

@spidervis proje de 48 khz videolarda 48 khz. anlamadığım premiere programında render aldığımda sıkıntı yok ama media encoder da render aldığımda sıkıntı oluyor. 

 
Gönderildi : 21/11/2021 12:11 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

İlginç bir sorun. Kullandığınız videonun özellikleri neler? Aldığınız çıktı kaç fps? Video kaç fps? 

Premiere ile Media Encoder'ın versiyonları aynı mı?

 
Gönderildi : 21/11/2021 7:26 pm
(@tuoberg)
Gönderi: 0
 
Gönderen: @kezzap

İlginç bir sorun. Kullandığınız videonun özellikleri neler? Aldığınız çıktı kaç fps? Video kaç fps? 

Premiere ile Media Encoder'ın versiyonları aynı mı?

Daha da ilginci kezzap bazı parçalarda farklı sesler çıkıyor (bilgisayarda kayıtlı farklı videolardaki sesler) 

Aldığım çıktı 1280 x 720 50 fps, video da 50 fps 1920x1080 

 
Gönderildi : 23/11/2021 3:41 pm
(@tuoberg)
Gönderi: 0
 

Premier le Media encoder versiyonları aynı 

 
Gönderildi : 23/11/2021 4:04 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Bu bilgilerle çözülebilecek gibi değil. Aklıma bir şey gelmiyor. Daha önce de karşılaşmadım böyle bir durumla. Senkron sorunu olur ve sebebi spidervis'in dediği şeydir, ama geri kalan sıkıntılar hakkında hiçbir fikrim yok. Bakındım internete, oradan da bir şey çıkmıyor. 

 
Gönderildi : 23/11/2021 11:50 pm
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 
Gönderen: @tuoberg

bazı parçalarda farklı sesler çıkıyor (bilgisayarda kayıtlı farklı videolardaki sesler) 

Şu normal değil. Proje dışındaki dosyalara erişilmemesi lazım. Muhtemelen kırılmış, yasal olmayan bir sürüm kullanıyorsunuz ve yazılımı doğru düzgün kıramadıkları için entegrasyonda sorun oluyor. Orada sıkıntı yoksa da sizin işletim sisteminde klasör izinleriyle ilgili bir problem var gibi. Premiere tecrübem pek olmadığı için iyi bilmiyorum ama projede kullanılmayan dosyaların temizlenmesi gerekli. Klasör sistemlerindeki düzensizlik gibi duruyor şu durumda. Ya dosyaların yerini değiştiriyorsunuz, ya da cache dosyalarını siliyorsunuz ki program her seferinde conforming yapıyor. Eğer dosyalar için harici harddisk takıyorsanız sürücü ismi değişiyor olabilir, bu da tüm dosya adreslerini değiştirir. Kullandığınız bir antivirüs programı da cache dosyalarını otomatik siliyor olabilir.

 
Gönderildi : 24/11/2021 10:40 am
(@tuoberg)
Gönderi: 0
 

Sanırım silip farklı bir versiyon denemek olacak. @Spidervis, @Kezzap Çözüm önerileriniz için teşekkürler. Programı tekrar yüklediğimde sonucu paylaşacağım. 

 
Gönderildi : 24/11/2021 4:10 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Eğer korsan yazılımsa her şey olabilir tabi, o kısmı es geçtim. 

 
Gönderildi : 24/11/2021 4:23 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 
Gönderen: @kezzap

Eğer korsan yazılımsa her şey olabilir tabi, o kısmı es geçtim. 

Yazılımsal sorunlarda sorulması gereken ilk soru, çoğu sorunun kaynağı 😀

 
Gönderildi : 25/11/2021 7:57 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

@cem123 normalde hep soruyorum da, güncel gelişmelerden sonra “dolar olmuş 3500 ne orjinali dürrük” benzeri bir cevap alacağım diye sormuyorum. 🙂 Aslında bu durumda kafadan korsan yazılım kullanıldığını hesap etmek gerek ama o zaman da başlığın tek bir cevabı oluyor. Orjinal yazılım kullanın geçer demek gerekiyor 🙂 

 

Şaka bir yana bazı sorunlar cidden orjinal/korsan mevzusundan ileri geliyor. 

 
Gönderildi : 25/11/2021 9:40 am
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Orijinal/Korsan mevzusunda istisnalar da var. Bazen yazılımlar üreticiden itibaren hatalı gelebiliyor, hatta bazen değil çoğu zaman ufak tefek hatalar oluyor. Sonraki sürümlerde düzeltiyorlar. Normal şartlarda da kırılmış yazılımın daha iyi çalışması gerekir. Çünkü güvenlik kontrolleri devre dışı bırakılıyor ve sistemden daha az yiyor. Böylece daha hızlı çalışma, daha çok RAM tasarrufu. Orijinal yazılımın hatasını farkedip düzelten korsan gruplar biliyorum.

Fakat işini bilerek yapan cracker sayısı çok az. Önemli bir kısmı da kötü niyetli. Kırdığı program içine farklı dosyalar da ekleyip, sizi botnet'e ekliyor olabilir veya sırf zevk için bilgisayarınıza zarar verebilir. O yüzden dedim eğer bilgisayardaki farklı dosyalara erişiliyorsa o klasör veya disk komple taranıyordur. Korsan kullanılacaksa dahi, işin kaynağını bilmek lazım. Programı kıran grup, upload eden kişi ve yayınlayan site. Bunların üçü birden güvenilir olmalı. Arada bir tanesinin bile niyeti kötüyse, o dosyalara güvenilmez.

Şimdi bu mesajımdan sonra özelden link isteyenler olabilir diye baştan belirteyim; kesinlikle link paylaşmam, zaten filmfabrikasi içinde bu tür paylaşımlar özel veya genel olsun, yasaktır. Sadece sektörün nasıl çalıştığını anlatabilirim. Onu da tüm forumun görebileceği şekilde yaparım.

 
Gönderildi : 25/11/2021 1:23 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 

@kezzap An itibariyle Premiere Pro'nun aylık kullanım ücreti 130 TL, yani 10 dolar. Bu programı mesleği gereği kullanan, bu işlerden para kazanan, geçimini sağlayan birisi için para değil. Öğrenciler için zaten çok indirimli ayrı tarifeler uygulanıyor. Bugün Türkiye'de 1.000 dolara işini görecek bir bilgisayar alamazsın, minimum 1.500-2.000 dolar aralığında bir makine alman lazım. Bir bilgisayara 2.000 dolar verip, kullanacağı programa ayda 10 dolar vermeyen adam bunu pintiliğinden ya da parasına kıyamadığından yapmıyor bence. Bence tamamen "parayı vermeme lüksü olduğu için", "korsan kullanmanın ülkede cezai bir yaptırımı olmadığı için" bu yolu seçiyor. Bilgisayarı çalıntı alamaz, başı belaya girer; ama programı çalıntı kullanabilir, ne de olsa elle tutulur bir şey değil. Bu arada korsan kullananlara sayıp sövmüyorum, yanlış anlaşılmasın, psikolojilerini açıklamak istedim. 🙂

Korsan kullandığını bildiğim meslektaşlarım, tanıdıklarım var. Neden kullanıyorsun diye sorsam, "ayda 10 dolar, 10 dolardır kardeşim" diyeceklerini çok iyi biliyorum.

 
Gönderildi : 29/11/2021 5:06 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 

@spidervis İyi niyetle hazırlanmış ve sunulan korsan bir yazılımı bulmak zor. Kim, neden böyle bir hizmette bulunsun? Neden normalde paralı olan bir ürünü sana bedavaya sunsun? Öyle olsa bile hukuki olarak yapılan bir yanlış var. Sunduğu ücretsiz/korsan ürün bir başkasının ticari/fikri malı. Ben kimseye korsan kullan ya da kullanma demem. Sadece korsan kullanıyorsan bir emek hırsızlığı içerisindesin ve senin emeğin de çalınırsa bir gün, itiraz etmemen gerekir. 

 
Gönderildi : 29/11/2021 5:11 pm
Sayfa 28 / 29
Paylaş: