Sorumu kısaca özetlemeye çalışayım. Evde boş bir odayı stüdyo yapmak istyorum fakat sizce yeşil perde seçiminde dikkat etmem gereken şeyler nelerdir. Sanıyorum perdeden ziyade ışık daha önemliymiş bu ışıklandırma sisteminde ne tarz ışıklar kullanmayalım ve kabataslak nasıl yerleştirmeliyim ışıkları yön ve tarz olarak.
Birde bu yeşil perde için yabancı aliexpress veya ebay sitesinde yer alan ucuz yeşil perdeler işe yararmı yada gidipte mahmutbey çarşısından aldığım perdede iş görürmü ? Montaj konusunda iyiyim. İnternette bulduğum green screen videolarını gayet güzel keyleyebiliyorum. Fakat aynı bunların çektiği ortamı nasıl oluşturabilirim. Açıkcası işi biraz profosyonel düşünüyorum arkadaşlar fakat el imkanlarıyla yapmak istiyorum. Yeşil perde tam olarak nasıl olmalı hangi kumaşta olmalı ve neden ?
Bunların ezberinden değilde mantığından anlayabileceğimiz şekilde bahsedersiniz çok sevinirim özellikle tecrübeli arkadaşlardan bizim anlayacağımız amatör dilde bir açıklama yapabilirlerse çok sevinirim. Forumda her cevabını gözümü kırpmadan okuduğum "Fulgura" arkadaşımızdan özellikle güzel bir açıklama yapabilirse bence hem benim hemde herkes için çok yararlı bir paylaşım olur. Şimdiden teşekkürler. Sevgiler