After Effects Keyframe Değerleri Kendiliğinden Değişiyor

En yaygınca kullanılan görsel efekt programı olan After Effects için bir köşe açtık buraya.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ahmet Bahadır
Dr.Strangelove
Mesajlar: 79
Kayıt: 29 Kas 2012 16:46
Meslek: Motion Graphics
Konum: Fethiye - İstanbul

After Effects Keyframe Değerleri Kendiliğinden Değişiyor

Mesaj gönderen Ahmet Bahadır » 06 Haz 2018 10:33

Merhabalar,

Yaklaşık 4 yıldır grafik tasarım ve video işleri yapmaktayım. Fakat After Effectsi kullanmaya başladığımdan beri yaşadığım ama sürekli görmezden geldiğim bir sorun artık beni iyice rahatsız etmeye başladı. İnternette biraz araştırma yaptım ama çok spesifik bir problem olduğu için herhangi bir sonuç alamadım. (Ya da doğru şekilde araştıramadım.)

Şöyle anlatayım. Bir null objecte ya da katmana bir pozisyon değeri giriyorum. Örnek x:5 y:5... Daha sonra bunu keyframe haline getirip 1 saniye sonrasına da x:10 y:10 değerini giriyorum. Fakat bazen After Effects nedenini anlamadığım bir sebepten dolayı iki keyframein arasına hayali bir değer atıyor. x:15 y:15 gibi. Yani objenin x ve y ekseninde, 1 saniye içinde 5'ten 10'a gitmesi gerekirken yarım saniye içinde 15'e çıkıyor sonra yarım saniye içinde tekrar 10'a iniyor ve bunu yaparken ekstra bir keyframe de oluşmuyor.

Aşağıda yaşadığım sorunu videoya kaydettim. Daha anlaşılır olması için.

https://youtu.be/mMnhIFzYP3o

Pozisyon değerlerini dikkatle izleyin ve objenin hareketine bakın. Direkt olarak sol alta gitmesi gerekirken yukarı çıkıp sanki u dönüşü yaparmışcasına son noktaya ulaşıyor. Daha sonra Graph Editorü de açıyorum zaten. Hareket orada çok net görünüyor.

Resim

Bu olay benim isteğim dışında gerçekleşiyor ve bazen oluyor bazen olmuyor. Nedenini bilmiyorum. Tahmin ediyorum ki çok basit bir sebepten dolayıdır. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Gerçekten beni çok baş belası olan bir sorundan kurtarmış olur.

Teşekkürler.

TarıkAlpat
Donnie Darko
Mesajlar: 305
Kayıt: 30 Nis 2014 01:21
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen TarıkAlpat » 06 Haz 2018 15:30

Aynı durum Premiere de benimde başıma geliyor bazen. Sebebini bilmiyorum ama markerları silip tekrar koyunca düzeliyor bazen. Değişik bir durum.

Cevapla

“After Effects” sayfasına dön