Harici Monitör

Marketlerde, bakkallarda bulabileceğiniz teknik alet edevat, mesela sakız.
Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Atomos Ninja Blade

Mesaj gönderen KEzzAP » 25 Tem 2014 13:25

Bu ve benzeri cihazlar meşhur olacak gibi görünüyor.
Kamerayı ucuz tutmanın yöntemlerinden biri gibi gözüküyor.
Bizim eski kameralar için pek bir artısı yok sanırım ama ilerisi için işleri değiştirecek gibi.

http://filmmakersmemory.wordpress.com/2 ... nja-blade/
Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Mesaj gönderen KEzzAP » 25 Tem 2014 13:40

Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

Kullanıcı avatarı
homeros
The man who knew too much
Mesajlar: 2226
Kayıt: 22 May 2010 20:19

Mesaj gönderen homeros » 25 Tem 2014 15:26

Bana mantıklı gelmiyor ne yalan diyeyim. En azından DSLR için. Zaten en ucuz DSLR 500-600 dolar desen. 1000 dolar bu cihaz, üstüne 100 dolar hard disk derken. 1600-1700 dolar ediyor. CF kartlı bir DSLR alıp ML ile raw video daha mantıklı gibi. Hem de daha yüksek kaliteli görüntü elde edilir. 7D'de 1000 dolara düşmüş zaten bu arada, onu da hatırlatayım.

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 25 Tem 2014 15:53

Evet, aynı anda monitör görevini gören modelini de alsan kişisel bütçe ile zor bunlar. Gelir getirici işiniz varsa ayrı elbette. Tek alternatifi Hyperdeck SHuttle ki o çok daha ucuz ama SSD kullanıyor ve en az 2 tane almanız gerek. Ayrıca SSDleri boşaltmak için yanınızda bir de docking station taşıyacaksınız.

Aslında bu SHuttle tasarımcıları SSD yerine 2,5 laptop disklerini kullansalar muhteşem olurdu. 80 dolara alabildiğin 500GB harddisk var ve zaten dock station'um var bunlar için. O kadar ucuzlar ki yedekleme amacıyla kullanmak dahi mümkün bu HDDleri. Kesintisiz yüksek veri kaydına da uygunlar. Şimdi Ninjalar hem SSD hem 2,5 HDD kullanabiliyorlar hem de monitör görevi görüyorlar ama fiyat 1000 dolar, kendisi ucuz olan Shuttle gibi aygıtlar ise pahalı ekler (SSD) kullanıyorlar ve aynı hesaba geliyor. Shuttle 2,5 HDD kullansa ya da başka biri ortayı bulsa 300-400 dolara hesaplı harici kayıt aygıtı ortaya çıkacak. 1-2 seneye dek yaparlar diye düşünüyorum ama o zamana da SSDler biraz ucuzlar.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Mesaj gönderen KEzzAP » 17 Nis 2015 19:35

http://www.atomos.com/shogun/

Başlığını açalım belli ki coşturacak ortamı.


NAB 2015'te gelen güncelleme:
1. Anamorphic de-squeeze (including Panasonic 8:3)
2. Pre-roll record (8s HD, 2s 4K)
3. Custom time lapse recording (multi stage, duration & interval)
4. Custom playlist generation
5. LUTs applied on output
6. Cinema 4K DCI support (4096 x 2160p)
7. RAW recording to ProRes, DNxHR, Cinema DNG.
Sony FS series.
Canon C500.
Arri Alexa.
AJA Cion.
8. Uncompressed v210 recording
9. Custom meta data tagging
10. GenLock



Kafamı karıştıran şu şekilde yazması:

RAW recording to ProRes, DNxHR, Cinema DNG.
Sony FS series.
Canon C500.
Arri Alexa.
AJA Cion.


GH4 uncompressed 4K sinyal gönderiyor, bunu da kaydediyor olması gerekiyor.
Ama yazılmamış buradaki mevzu nedir tam anlayamadım açıkçası.


Uzun ve detaylı bir inceleme:

[vimeo]http://www.vimeo.com/114978513[/vimeo]


Bu arada bare bones 1695 dolar imiş onda da bir sürü şey yok.
Saçma olmuş yani.
Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 17 Nis 2015 22:37

Ben Barebones'da özellik eksikliği olacak diye endişelenmiştim. Sadece ek donanımları eksik. Onları da ben ekleyeyim:

SSD Media Case (5 tane yerine 1 tane var) ---> Büyük sorun değil.
D-Tap Adapter --> Sorun değil. Kendi power bank'ımızı kendimiz yapabiliriz. D-Tap bize lazım değil. NP kullanırız.
5200mAh Battery --> " " " " " " ". Zaten tek pil yetmez. Ayrıca bu herhalde d-tap ve biz de NP kullanırız.
Battery Charger --> " " " " " " "
XLR Breakout Cable --> Sorun değil, kendimiz alırız ki bende var.
SSD Docking Station --> Sorun değil, kendimiz alırız ki bende var. SATA docking stationlar çok pahalı değil. İlle de lazım da değil.
Sunhood -->Zaten her durumda opsiyonelmiş. Kendimiz de yaparız gerekirse.

Sonuçta 200 dolar tasarruf olur ve bunu versek de alacaklarımız arasında elzem olan pil ve şarj aleti var. Bareboes'da hiç mi pil yok ve AC ile mi çalışıyor yoksa düşük güçte başka bir pil mi var anlayamadım.

O kameraların adını anması benim de dikkatimi çekti ama GH4 ile zaten göbekten ortaklar, yani GH4 ile olmaması mümkün değil. Bence burada kastedilen, GH4'ün 4:4:4 vermemesi ama diğerlerinden bu sinyalin alınabilmesi. GH4, firmware update ile bile raw veremezmiş. Bunlardan raw alabilirsiniz diyor.

4K DCI desteği çok güzel çünkü genelde bunu deniyorum.

Bu arada sorun bu değil bence. Esas mesele, aleti deneyenler 10 bit ProRes ile GH4 8 bit arasında kayda değer fark görememişler. Bu ilginç. Eğer yoksa buna gerek yok. O paraya lens seti ya da A7s alırız. :) Yine de biraz daha beklemek lazım. Farkı gösteren görüntüler bir çıksın. 10 bit grade, banding, makrobloklaşma gibi noktalarda bariz fark göstermeli.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Mesaj gönderen KEzzAP » 30 Nis 2015 01:37

Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Mesaj gönderen KEzzAP » 13 Ağu 2015 20:46

GH4 ile pek bir şeye yaramıyor diyor.
http://filmmakersmemory.wordpress.com/2 ... -the-gh4/
Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

Sinekat
The Recruit
Mesajlar: 22
Kayıt: 02 Eyl 2015 16:00

Mesaj gönderen Sinekat » 24 Ara 2015 16:37

Selamlar,

Minibüslerde falan bulunan bu küçük (7" vs) tft/lcd ekranları dslr için mönitor olarak kullanma şansımız olur mu.

Fulgura Usta help

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 24 Ara 2015 17:04

HDMI girişi var mı? Hangi kamera için lazım? HDMI yoksa ve çözünürlük yetersizse yarardan çok zararı olur.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Sinekat
The Recruit
Mesajlar: 22
Kayıt: 02 Eyl 2015 16:00

Mesaj gönderen Sinekat » 24 Ara 2015 17:22

Hdmi girişi yok bu monitörlerin sadece av bağlanıyor sanıyorum.Yani henüz almadım, minibüste görmüştüm.Verimli olur mu diye danışmak istedim.Canon 60d için düşünmüştüm.Minibüste görüntüsü fena görünmüyordu ama tabii işe yarar mı bilemedim

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 24 Ara 2015 17:34

Sadece AV olanları biraz kadraj için yarar ama onlarda bile netlik ayarı zor. Çözünürlüğü HD değerlerine denk ya da yaknı bir şeyler bakın derim.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Sinekat
The Recruit
Mesajlar: 22
Kayıt: 02 Eyl 2015 16:00

Mesaj gönderen Sinekat » 24 Ara 2015 17:44

Teşekkür ederim, saygılar


JeanG

Mesaj gönderen JeanG » 24 Ara 2015 22:17

bu bir işe yarar mı?

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 24 Ara 2015 23:03

Markası ZHUOYUE olan bir şeyi almanızı önermem pek :)

İlle de lazım diyeniniz varsa TV/Monitör var arkadaşta ve 60 TL dedi fiyatına. Yani hem antenli TV hem de AV girişinden her tür görüntüyü girebilirsiniz. Ben drone vb için kullanırım diye aklıma geldi ama drona alana kadar zaman geçecek. Harici 12V ya da 9V ile çalışıyordu sanırım ama bataryası yoktu. Ben laf olsun diye sordum kaça satarsın bunu diye ve 60 TL dedi.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Kullanıcı avatarı
KEzzAP
Site Admin
Mesajlar: 10805
Kayıt: 31 Eki 2005 17:07
Meslek: Akademisyen (Siyaset Bilimi)
İletişim:

Mesaj gönderen KEzzAP » 04 Oca 2016 21:02

http://www.ilkercanikligil.com/2016/01/ ... a-assasin/

İlker canikligil yazmış.
Yorumlarda bir Shogun kullanıcısının bahsettiği sorunlar dikkat çekici.
Lütfen özel mesaj ile genel sorular sormayınız, cevaplamıyorum. Aynı soruyu forumda sorunuz. Ancak benimle ilgili bir sorunuz varsa özel mesaj ile sorunuz.

Youtube sinema eğitim kanalım: https://www.youtube.com/user/GerillaFilmYapimi

halilhocca
Mad Max
Mesajlar: 107
Kayıt: 17 Kas 2012 05:29

Mesaj gönderen halilhocca » 05 Oca 2016 02:41

Arkadaşlar bu tür cihazları illa bir kamera ile mi kullanmamız gerekiyor. Mesela full hd bir video miksere bağlayıp kayıt yapamazmıyım ?

Fulgura
Moderator
Mesajlar: 5158
Kayıt: 19 Oca 2011 20:25

Mesaj gönderen Fulgura » 05 Oca 2016 03:10

Yaparsın elbette de bunun amacı yüksek kalite kayıt yapmak. Mikserden gelen veri ne olacak ki buna ihtiyacın olsun? Aldığı veri kadar kalite üretir sonuçta.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

halilhocca
Mad Max
Mesajlar: 107
Kayıt: 17 Kas 2012 05:29

Mesaj gönderen halilhocca » 05 Oca 2016 04:19

Fulgura yazdı:Yaparsın elbette de bunun amacı yüksek kalite kayıt yapmak. Mikserden gelen veri ne olacak ki buna ihtiyacın olsun? Aldığı veri kadar kalite üretir sonuçta.
Mikserden gelen veri 1920x1080 4:2:2 8 bit olacak. Hdmi çıkışlı zaten. Çıkışı 1080p,1080i ve 720p olarak ayarlayabiliyouz. Atomos shogun çok pahalı. Şu an piyasada bu iş için en uygun Blackmagic video asist gibi geliyor bana. Hem sd karta çekiyor, hem de sdi in out ve hdmi in out var. Sdi girip hdmi çıkabiliyorsun. Ya da tam tersi...

Cevapla

“Ticari Ürünler” sayfasına dön