Forum

Okuyacak senaryo bulamamak.

3 Yazılar
2 Üyeler
1 Likes
603 Görüntüleme
(@pupayelken)
Gönderiler: 3
Konu başlatıcı
 

Merhaba dostlar,

Biz neden iyi filmlerin senaryosunu bulamıyoruz. Yabancı senaristler bu konuda bonkör iken bizimkiler neden paylaşmak istemiyor ?

 
Gönderildi : 09/01/2021 11:00 pm
(@cem123)
Gönderiler: 0
 

Biz? Siz? Yapımcı olduğunuzu ya da bir prodüksiyon ekibinde çalıştığınızı düşündüm yazdığınızdan sonra. Yanlış anlamadıysam senaristlerin neden yazdıklarını kolay kolay paylaşmadıklarını soruyorsunuz. Sorunun cevabı çok basit aslında. Türkiye bu konuda ahır gibi. Bir yabancı emeğini tasdik ettirdikten sonra isterse forumlarda bile paylaşabilir, kimse parasını ödemeden kullanamaz, çalamaz. Türkiye'de ise bam diye çalınır, mahkemesi yıllar sürer, senarist de büyük ihtimalle kazanamaz; çünkü Türkiye. 🙂 

 
Gönderildi : 10/01/2021 1:42 pm
gokmen reacted
(@cem123)
Gönderiler: 0
 

Haklısın Hasbatur ancak Türkiye'de çalınma ve hakkını alamama daha yaygın. ABD'de "çekilmemiş en güzel senaryo yarışması" gibi yarışmalar yapılıyor, hem de İnternet üzerinden. Kazananların senaryoları bazen satın alınıp çekiliyor, çoktan halka açılmış oldukları halde. Biraz ülkemizin bu konuda ahır olduğunu kabul etmek, reklamcı, dizici, yapımcı tayfasının da biraz yamyam ve mezarcı olduğunu kabul edelim lütfen.

 
Gönderildi : 11/01/2021 5:57 pm
Paylaş: